Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1 Grand Prix Singapore 2022

Pirelli waarschuwt F1-coureurs voor GP Singapore: "Een bijna totaal nieuwe race"

De Motorsport Director van Pirelli, Mario Isola, wijst de teams en coureurs erop dat de Grand Prix van Singapore dit jaar heel anders zal aanvoelen dan drie jaar geleden, toen de F1 er voor de laatste keer reed.

Leclerc Verstappen
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het is al even geleden dat het Formule 1-circus afreisde naar de straten van Singapore. Het is zelfs zo lang geleden dat Sebastian Vettel nog voor Ferrari reed en in 2019 de winst pakte op het Marina Bay Street Circuit.

Hoewel de coureurs natuurlijk hun nodige virtuele kilometers maken in de simulator, zal het vast en zeker nog even wennen zijn om terugkeren op het meest zware circuit van de kalender. Naast het feit dat het fysiek gezien een flinke uitdaging zal zijn voor de coureurs door de broeierige omstandigheden, wordt het ook een uitdaging om de juiste balans te vinden en de banden optimaal te managen.

Pirelli's Motorsport Director Mario Isola laat weten dat het als het ware 'een totaal nieuwe race' zal zijn. "Met de 18-inch banden die een compleet andere samenstelling en structuur hebben dan de banden die drie jaar geleden werden gebruikt - en met nieuw asfalt dit jaar - is het bijna een totaal nieuwe race."

"In Singapore zijn er veel langzame bochten en draait alles om het maximaliseren van de tractie. We hebben gekozen voor de drie zachtste compounds voor maximale snelheid en grip, maar het is belangrijk om goed de achterbanden te managen om de benodigde tractie te garanderen."

			© Pirelli
	© Pirelli

"Belangrijk om de juiste balans te vinden"

Al met een hele lijst met uitdagingen, zo oordeelt Isola. "Aangezien de nieuwe auto's de neiging hebben om last te hebben van onderstuur, wordt het belangrijk om de juiste balans te vinden qua set-up om zo genoeg grip aan de voorkant te vinden zonder dat dit ten kosten gaat van de acceleratie aan de achterkant", legt Isola uit.

"Ik denk dat Singapore een vrij lastig circuit is. Iedereen denk dat het een stratencircuit is met smooth asfalt, maar het asfalt is veel agressiever dan Monaco of andere stratencircuits."

Ook interessant:

Verstappen moet even wachten op zijn tweede Formule 1-wereldtitel

De Grand Prix van Singapore staat voor de deur en dat betekent natuurlijk dat de mannen van RacingNews365 in de nieuwste Formule 1-podcast weer uitgebreid vooruitblikken op het raceweekend. Beluister de podcast hieronder!

Formule 1 GP Singapore 2022 RN365 Nieuwsdossier

10 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
Breaking F1 zet streep door de vierde race van 2023