Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Pirelli wil contract met Formule 1 verlengen

Sinds 2011 is Pirelli de enige bandenleverancier in de Formule 1. Het huidige contract loopt eind 2019 af maar als het aan de bandenfabrikant ligt, wordt er zo snel mogelijk gesproken over een nieuw contract.

In gesprek met Racer windt motorsportbaas Mario Isola er dan ook bepaald geen doekjes om. "Dat we tevreden zijn over de huidige situatie is geen geheim. We willen dan ook dolgraag het contract verlengen. Natuurlijk is dat van verschillende factoren afhankelijk maar we zijn inderdaad erg blij met de huidige gang van zaken." Op wat voor termijn er meer duidelijkheid komt over een nieuw contract is nog onduidelijk maar Isola verwacht wel dat het dit jaar nog gaat gebeuren. "Ik zit helaas niet in de positie om te vertellen of het nu in juni of september bekend wordt, maar ik kan je wel verzekeren dat ze nog dit jaar een beslissing gaan maken. Als ze met een nieuwe bandenfabrikant in zee willen, heeft deze tijd nodig om de banden te ontwerpen en te ontwikkelen. Als ze met ons verder willen, dan is het vrij eenvoudig en kost het geen extra tijd."

Hoewel Isola erg te spreken is over Liberty Media zou hij het toch wel fijn vinden als Liberty Media meer openheid van zaken geeft wat betreft de toekomst van de Formule 1. "We werken veel samen met Liberty Media en zijn dan ook erg benieuwd naar hun plannen voor de Formule 1. " Het nieuwe beleid van Liberty Media en de diverse plannen die de nieuwe eigenaren her en der hebben gelanceerd, leidde ook regelmatig tot enige ophef. Ook Pirelli uitte openlijk kritiek op sommige plannen maar volgens Isola is er absoluut geen sprake van een slechte verstandhouding. "Natuurlijk valt het voor Liberty Media niet mee. Sommige kritiek was in mijn ogen niet helemaal terecht. Het is natuurlijk heel gemakkelijk om kritiek te leveren maar de positie van Liberty Media is bepaald niet eenvoudig."

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'