Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Pirelli

Pirelli zet nieuwe Formule 1-band bij het grofvuil

Tijdens de Grand Prix van Japan werden de coureurs met testbanden voor 2024 naar buiten gestuurd. Het resultaat was niet denderend.

Pirelli tyres
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Pirelli greep de vrije trainingen in Japan aan om een nieuwe C2-prototypeband te testen. Deze wilde de Italiaanse bandenleverancier volgend seizoen introduceren. In de Formule 1 worden voor ieder Grand Prix-weekend drie bandentypes uitgekozen, binnen de range van C0 tot C5. De nieuwe C2-band had qua gripniveau dichter bij de zachtere C3 moeten liggen. Dit was echter niet het geval, zo vertelt Mario Isola, de baas van Pirelli.

"De huidige C2-band functioneert prima, maar we wilden kijken of we de nieuwe band meer richting de C3 konden manoeuvreren", vertelt Isola onder andere aan RacingNews365. "Kijkend naar de data lijkt het er echter op dat het prototype niet de grip heeft waar we naar zochten. Daarom houden we volgend jaar waarschijnlijk vast aan de band van nu. Er is simpelweg geen reden om te gaan wisselen en het opnieuw te testen."

Nieuwe bandentest in Mexico

Isola maakte verder bekend dat de teams in Mexico een nieuwe C4-band gaan uitproberen. "We willen die band dan volgens hetzelfde systeem testen. De teams hoeven niet een hele training aan onze wensen te wijden, maar krijgen wel twee sets tot hun beschikking."

Wat het doel van de test is? "Om graining in de toekomst te voorkomen. Gedurende het seizoen werd duidelijk dat het gripniveau goed is, maar de band wel te snel afbrokkelt. Daarom willen we de bestendigheid van de C4 verbeteren", sluit Isola af.

Ook interessant:

Verstappen wordt in stijl drievoudig wereldkampioen Formule 1

Voor de gelegenheid sluit iemand die ook op de loonlijst van Red Bull Racing staat, aan: simcoureur Rudy van Buren! Hij wordt geflankeerd door de bekende namen Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk.

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op

3 reacties

Viaplay

Unibet
x
Interview F1-teams komen massaal met statement na onderzoek naar Wolff