Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Nederland 2023

Pittig weekend voor Verstappen voorspeld in Zandvoort: "Wordt geen makkie"

Max Verstappen reist als absolute favoriet af naar zijn thuisrace in Zandvoort, daar is iedereen het over eens, maar om te zeggen dat hij met twee vingers in de neus en een hand aan het stuur gaat winnen, gaat te ver. Dat vertelt voormalig F1-coureur Jan Lammers in gesprek met RacingNews365.

Twaalf van de eerste twaalf races gingen naar Red Bull toe. Met tien overwinningen voor Max Verstappen en twee voor Sergio Perez was de renstal uit Milton Keynes ongenaakbaar. Nu zijn ze er even een aantal weken tussenuit geweest. Bestaat het risico dat ze niet meer in de flow van de eerste seizoenshelft zitten als Red Bull volgende week neerstrijkt in Zandvoort?

Het is de vraag die we voorleggen aan Jan Lammers, voormalig F1-coureur en tevens Sportief Directeur van de Dutch Grand Prix. Hij denkt niet dat Red Bull het zomaar kwijt zal zijn. "Dat team, als alle personen op hun plaats blijven, is zo op elkaar ingespeeld. De kans dat het minder gaat is kleiner dan bij andere teams, die de structuur nog niet gevonden hebben en nog zoeken naar de finishing touch. Je ziet dat steeds meer teams in de buurt van de twee seconden komen (qua pitstop, red.), dus je kunt bijna niet meer spreken van slechte teams."

"Sommige teams die qua materiaal een achterstand hebben, daar is het extra moeilijk voor, want dan moet je sneller gaan ontwikkelen dan Red Bull. Ja, zie dat maar eens voor elkaar te krijgen. De competitie is zo zwaar, maar daarom is het de top van de autosport. Niet alleen qua auto, maar het is ook de zwaarste competitie. Als je het niet honderd procent voor elkaar hebt, dan word je genadeloos afgerekend. Dat hebben we jammer genoeg bij Nyck de Vries moeten constateren."

Makkie voor Max?

Als we Lammers vragen vooruit te blikken op de GP van Nederland, en of we de naam Verstappen eigenlijk niet alvast op kunnen schrijven als winnaar, schudt hij het hoofd. Nee, de regerend kampioen gaat echt niet zomaar alles en iedereen aan gort rijden.

"Ik ben niet zo van de verwachting dat het voor Max een walk in the park gaat zijn", reageert hij. "Ik denk niet dat het zo vanzelfsprekend is dat hij met een hand aan het stuur gaat winnen, bij wijze van spreken. Voor Red Bull wordt het nog hard werken."

Lammers wijst daarbij op de bijzonderheden van het duinencircuit. "Het is een circuit met niet zo'n lang recht stuk, terwijl we hebben gezien dat er andere auto's zijn die met een andere lay-out van een circuit toch ook wel hele sterke kanten hebben."

"Dit is een circuit dat wel heel specifiek is, ook met de kombochten erin, dus ik ben wel benieuwd hoe makkelijk zij gaan domineren hier. Natuurlijk zijn zij altijd de favoriet, ook in Zandvoort, maar ik denk dat er nog wel eens verrassingen kunnen zijn bij de andere teams", aldus Jan.

Check hieronder het hele interview met Jan Lammers in aanloop naar de Dutch GP.

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Italië! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Interviews RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Mercedes Hamilton wijst eigen vervanger aan: "Ik zou hem kiezen"