© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Plannetje Red Bull omtrent strategie Max Verstappen mislukt

21 jul. 2018 18:35 René Oudman 0 reacties
Het leek een slimme optie: Max Verstappen reed in het tweede gedeelte van de kwalificatie naar buiten op de soft in plaats van de ultrasoft. Immers, de band waarop de rijder zijn Q2-tijd zet moet voor toptienfinishers worden gebruikt bij de start van de race. Red Bull probeerde een andere tactiek uit dan de geplande, maar dat mislukte. Verstappen moest alsnog overstappen naar ultrasofts om veilig te zijn voor Q3 en start in Duitsland zodoende ook op die compound.

"We hebben met Max getracht om het derde gedeelte te halen met softs", laat Red Bull-teambaas Christian Horner na afloop van de kwalificatie voor de Grand Prix van Duitsland optekenen. "Het verschil tussen de soft en de ultrasoft, de delta, was gewoonweg veel te groot. Daarom heeft Max nog een run gedaan op ultrasofts."

Waar Verstappen zich succesvol naar Q3 knokte, daar kwam Red Bull-collega Daniel Ricciardo niet eens in actie. Ook dat was een doordacht plan, zegt Horner. "Helaas voor Daniel was het droog in de kwalificatie. Overbodig rubber verbranden leek ons niet zo’n best plan en daarom zijn we gestopt na Q1. De strategische beslissing hield in om hem gedurende het tweede segment binnen te houden, zodat hij in de race meerdere opties open houdt."

De rijder in kwestie had het vermoeden dat de rode vlag debet was aan het wijzigen van de plannen. "Ik denk dat mijn tijd die ik op de softs had gereden, wel voldoende was geweest om het tweede segment te overleven", kijkt Verstappen terug. "De rode vlag bracht echter een nieuwe draai aan het verhaal."

Verstappen noteerde in het derde gedeelte van de kwalificatie een vierde tijd, dat is logischerwijs ook de positie waarvandaan hij in de wedstrijd mag starten. Ricciardo vertrekt als allerlaatste, aangezien hij een forse gridstraf open heeft staan.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen