Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Plooij: "Hamilton en Mercedes in de fout dankzij Max Verstappen"

Jack Plooij geniet volop van het F1-seizoen 2021. De pitreporter van Ziggo maakt de titanenstrijd tussen Max Verstappen van zeer dichtbij mee. De spanning van de titelstrijd heeft volgens Plooij ook duidelijk effect op Mercedes en Lewis Hamilton.

Ein-de-lijk! De Formule 1 heeft dit seizoen een titelstrijd die alles in zich heeft om uit te groeien tot een historische. Max Verstappen en Lewis Hamilton en Red Bull en Mercedes strijden op het scherpst van de snede. RacingNews365 sprak met Jack Plooij over de titelstrijd tussen Verstappen en Hamilton: "Het seizoen begon voor Max gelijk goed. Hij zat er uitstekend bij in Bahrein en won toen in Imola. Mercedes herpakte zich echter ook snel na een wat mindere start. Belangrijk was dat Max direct in Imola al won en we daar de drie sterkste mannen van het seizoen op het podium hadden staan: Max, Lewis en Lando Norris." Dat Red Bull direct vanaf de eerste Grand Prix het Mercedes zo ontzettend lastig zou maken kwam voor velen als een verrassing. Na 11 Grands Prix heeft de renstal er 6 gewonnen. Verstappen reed verreweg het meeste aantal ronden aan de leiding. Was er sprake van onderschatting bij Mercedes? "Ik denk dat Mercedes dacht dat ze het wel zouden redden zonder mega investering en upgrades. Die hebben ze toch maar snel door moeten voeren na de eerste races. Ze moesten nog even wat huiswerk doen", aldus Plooij. "Ze hebben jarenlang op 90% kunnen rijden, relatief rustig aan. Die hebben altijd iets over gehad, maar dat hebben ze nu niet meer. Ze moesten meteen vanaf het begin aan de bak."

Hamilton voert het WK dan wel aan, maar dat is meer omdat hij profiteerde van de brute pech van Verstappen. De Nederlander zag een zege in Bakoe in rook opgaan door een klapband en werd uit de race gereden door de Mercedessen in Groot-Brittannië en Hongarije. Hamilton daarentegen maakte fouten op Imola, Bakoe en kende een compleet mislukt weekend in Monaco. Volgens Plooij lijdt de zevenvoudig kampioen onder de druk van Verstappen. "Dat is de druk van de titelstrijd, absoluut. Lewis moet op zijn tenen lopen, dat zie je nu ook met het COVID-verhaal. Het lijkt alsof hij nu zo ongelooflijk onder druk staat dat hij fouten gaat maken." Niet alleen Hamilton gaat in de fout, ook Mercedes kent wisselvallige optredens en teambaas Toto Wolff oogt volgens Plooij gestresst: "Er is wel wat aan de hand bij het team. Ligt de volledige focus van Wolff nog wel bij Mercedes? Hij is ook anders dit seizoen. Normaal is hij rustig en met een knipoog, nu is hij gestresst. Dit jaar is hij zijn stem al kwijt geweest, is hij vaak te laat. Het is niet des Mercedes." Ondanks de ups & downs gaan Hamilton en Mercedes 'gewoon' weer aan de leiding in het WK. Plooij hoopt dat Red Bull direct terug kan slaan maar maakt zich wat zorgen. Is Mercedes het snelste team nu?: " Daar ben ik wel bang voor, daar heeft het alle schijn van. Bij Red Bull praten ze nu al over gridstraffen en Perez, die moet ook wel een schepje er bovenop doen. De kalender voor met name de races later in het seizoen is nog onzeker. Het verloop van de titelrace zal ook afhankelijk zijn van de banen waarop uiteindelijk geracet gaat worden." In deel 2 van ons interview met Jack Plooij gaan we verder in op de heftige titelstrijd tussen Red Bull en Mercedes én natuurlijk het geweldige seizoen van Max Verstappen tot dusver.

Viaplay
x
Live Reacties na dominante sprintrace overwinning Verstappen