Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Poleposition Verstappen definitief uit de F1-geschiedenisboeken geschrapt

Heel even mochten Max Verstappen en de Nederlandse autosportfans genieten van de tweede poleposition van Max Verstappen. Hij raakte hem echter kwijt en niet enkel in de praktijk.

Verstappen pole Mexico
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Wie nu de geschiedenisboeken van de Formule 1 openslaat zal zien dat niet Max Verstappen, maar Charles Leclerc officieel de poleposition heeft gepakt voor de Grand Prix van Mexico. Officieel heeft de Red Bull-coureur dus maar één poleposition achter zijn naam staan, namelijk die voor de Grand Prix van Hongarije van dit jaar.

Navraag van Motorsport.com leert dat de poleposition enkel wordt toegekend aan diegene die de officieel opgemaakte startopstelling aanvoert. In Mexico werd de startgrid opgemaakt, nadat Verstappen zijn straf had gekregen en dus wordt de zevenvoudig Grand Prix-winnaar daarin opgenomen als de nummer vier.

Het besluit is in lijn met hoe men in het verleden in soortgelijke situaties heeft gehandeld. Een recent voorbeeld is de laatste 'poleposition' van Michael Schumacher. In 2012, zijn laatste jaar in de Formule 1, reed de recordkampioen de snelste kwalificatietijd in de smalle straten van Monaco. Vanwege een vanuit Spanje meegenomen gridstraf werd Schumacher teruggezet en erfde Mark Webber officieel de poleposition.

Mocht een coureur na het opmaken van de startopstelling door technische mankementen achteruit worden gezet op de grid, dan behoudt hij wel formeel de poleposition, ook al is hij niet diegene die het veld daadwerkelijk aanvoert bij de start van een Grand Prix.

Luister hieronder de nieuwste F1-podcast van RacingNews365 met aan tafel niemand minder dan Tim Coronel, Ruud Dimmers en Jeroen van Inkel.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Mexico 2019 RN365 Nieuwsdossier

7 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Interview met Verstappen Max baalt van zijn 'luie' F1-bolide: "Dat is toch wel zonde"