© Mercedes AMG F1

Nieuwsoverzicht

Polesitter Hamilton overmand door emoties: “Alles gegeven”

07 jul. 2018 16:20 René Oudman 0 reacties
Voor de vierde achtereenvolgende keer, en de zesde maal in zijn carrière, heeft Lewis Hamilton pole voor de Grand Prix van Groot-Brittannië weten te veroveren. Middels een buitenaardse 1.25.892 – het snelste rondje ooit op het circuit van Silverstone – versloeg Hamilton, voor eigen publiek, Sebastian Vettel.

Met de tranen in zijn ooghoeken stond Hamilton interviewer Martin Brundle kort na het rijden van zijn poleronde te woord. Ten overstaan van de laaiend enthousiaste Britse fans deed hij zijn gebruikelijke zegje, waarin het publiek uitvoerig werd bedankt. “Jullie zijn echt briljant, jongens!”, klonk de regerend wereldkampioen emotioneel.

Op slechts een paar honderdsten van een seconde eindigde Vettel, die in tegenstelling tot Hamiltgon niet wist te verbeteren tijdens zijn tweede run in Q3, op plek twee. Waar het verschil is gemaakt, weet Hamilton niet. “Ik kan me amper herinneren waar ik sneller was”, stottert de Mercedes-coureur. “Heel misschien was dat wel in bocht dertien. Ik weet alleen nog dat het geweldig was.”

Hamilton won de Britse Grand Prix tot dusver vijfmaal, te weten in 2008, 2014, 2015, 2016 en 2017. In de laatstgenoemde drie edities deed hij dat van poleposition: zijn eerste twee overwinningen op eigen bodem werden veroverd vanaf de startplaatsen vier en zes. In de stand om het kampioenschap heeft Hamilton slechts één puntje achterstand ten opzichte van leider Vettel.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen