Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Mercedes

Politie geeft update over onderzoek naar vermeende sabotageclaim Hamilton

Een anonieme e-mail over Lewis Hamilton hield de gemoederen bezig in Spanje. Mercedes stapte naar de politie, maar een verder onderzoek blijft uit.

Hamilton Spain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Voorafgaand aan de Grand Prix van Spanje was een anonieme e-mail over Lewis Hamilton hét gesprek van de dag. De verstuurder claimde dat de zevenvoudig wereldkampioen werd gesaboteerd door Mercedes en dat zou grote gevolgen kunnen hebben. Het zorgde voor woede bij teambaas Toto Wolff, die aankondigde dat de politie ingeschakeld zou worden.

Wolff zei het volgende: "Het gaat niet om een teamlid. We krijgen ontzettend veel van zulke e-mails. Het zorgt voor boosheid, zeker als iemand over bijvoorbeeld de dood praat. Wat betreft deze specifieke e-mail: ik heb instructies gegeven om de politie in te schakelen. We zoeken het IP-adres en de telefoon, omdat online misbruik moet stoppen. Mensen kunnen zich niet achter hun telefoon en computer verschuilen. Ik weet niet wat sommige complotdenkers en idioten denken."

Mercedes heeft inderdaad de politie ingeschakeld, maar in een reactie tegenover PA News Agency laat een woordvoerder weten dat een verder onderzoek niet nodig is. "De politie van Northamptonshire ontving op 12 juni een melding over een binnen het Mercedes AMG F1 Team verspreidde e-mail. Er zijn geen strafbare feiten geconstateerd, maar er is wel advies gegeven omtrent verdere e-mails die het team zou kunnen ontvangen."

Naar verluidt heeft de politie Mercedes geadviseerd om nieuwe, vergelijkbare e-mails wederom te melden. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Ook interessant:

Verstappen bewijst dat Red Bull aan de bak moet

De Grand Prix van Spanje, zo werd gezegd, moest het nodige duidelijk maken over de onderlinge verhoudingen in de Formule 1. Dus welke conclusies kunnen getrokken worden? Het podcastpanel geeft antwoord.

Alle actie live bijwonen op Spa-Francorchamps én deelnemen aan een karting experience in het hart van het circuit?

WORD LID & WIN!

Praat mee!

Viaplay
x
Marko Red Bull-adviseur verklaart stuklopen iconisch partnership