© Porsche

Nieuwsoverzicht

Porsche definitief niet naar de Formule 1

05 nov. 2018 09:20 Jan van der Burgt 2 reacties
Porsche treedt op korte termijn definitief niet toe tot de Formule 1. Er werd gesproken over een terugkeer van de Duitse autofabrikant per 2021, maar zover gaat het dus niet komen.

2021 leek hét geschikte momenten voor nieuwe motorfabrikanten om toe te treden tot de Formule 1. De motorformule zou immers op de schop gaan, waardoor de drempel voor nieuwe partijen aanzienlijk lager kwam te liggen. Onder andere Aston Martin en Porsche toonden interesse, maar beiden haakten gaandeweg het proces af.

In het geval van Porsche is er nog geen sprake van een formele afmelding bij de FOM, maar interne bronnen melden aan Auto, Motor und Sport dat de tijd voor een Formule 1-avontuur ongunstig is.

Het gehele Volkswagen-concern is nog herstellende van het milieuschandaal, waardoor het zeer ongepast zou zijn om op groots uit te pakken op de Formule 1-circuits, zo luidt de redenatie.

Eind 2017 trok Porsche de stekker ook al uit het LMP 1-project, waardoor enkel het GT-racen en de Formule E nu rood staan omcirkelt op de racekalender van de Duitse sportwagengigant.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen