Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Porsche definitief niet naar de Formule 1

Porsche treedt op korte termijn definitief niet toe tot de Formule 1. Er werd gesproken over een terugkeer van de Duitse autofabrikant per 2021, maar zover gaat het dus niet komen.

2021 leek hét geschikte momenten voor nieuwe motorfabrikanten om toe te treden tot de Formule 1. De motorformule zou immers op de schop gaan, waardoor de drempel voor nieuwe partijen aanzienlijk lager kwam te liggen. Onder andere Aston Martin en Porsche toonden interesse, maar beiden haakten gaandeweg het proces af.

In het geval van Porsche is er nog geen sprake van een formele afmelding bij de FOM, maar interne bronnen melden aan Auto, Motor und Sport dat de tijd voor een Formule 1-avontuur ongunstig is. Het gehele Volkswagen-concern is nog herstellende van het milieuschandaal, waardoor het zeer ongepast zou zijn om op groots uit te pakken op de Formule 1-circuits, zo luidt de redenatie. Eind 2017 trok Porsche de stekker ook al uit het LMP 1-project, waardoor enkel het GT-racen en de Formule E nu rood staan omcirkelt op de racekalender van de Duitse sportwagengigant.

Viaplay
x
Live Kwalificatie Formule 1 GP China 2024