Porsche druk bezig met ontwikkeling V6 motor

23 nov. 2017 12:29 Wanda Bisschop 0 reacties
Liberty Media werkt achter de schermen hard het nieuwe motorreglement dat vanaf 2021 in werking treedt. Belangrijkste vraag daarbij is of er nieuwe motorfabrikanten in de Formule 1 gaan stappen.

Keert Porsche terug in de Formule 1?

De afgelopen tijd gonsde het veelvuldig van de geruchten over nieuwe motorfabrikanten. Toch heeft nog niemand van deze motorfabrikanten zich concreet uitgesproken over een mogelijke toetreding of terugkeer in de Formule 1.

Ook Porsche houdt zich vooralsnog afzijdig. Wel heeft de motorfabrikant inmiddels bevestigd bezig te zijn met het ontwikkelen van een V6 motor. Over een mogelijk Formule 1 avontuur wil Porsche zich echter nog niet uitlaten.

In gesprek met Formula 1 zegt LMP1-chef Fritz Enzinger het volgende hierover.

"Bij een langere verblijf in de LMP1 zouden we sowieso een nieuwe motor gaan ontwikkelen. Onze huidige V4-motor heeft namelijk zijn limiet bereikt. In april zijn we begonnen met de ontwikkeling van de V6-motor en dat willen we natuurlijk afwerken."

"Over de Formule 1 kan ik niks zeggen, we hebben die opdracht niet gekregen. We moeten gewoon afwachten hoe de reglementen voor 2021 zich verder ontwikkelen."

Porsche CEO Oliver Blume valt zijn collega bij en benadrukt dat Porsche zich voorlopig alleen op de Formule E richt.

"Er wordt van alles geïnterpreteerd maar voorlopig focussen we ons uitsluitend op de Formule E.  Bij Porsche hebben we de goede gewoonte om ons slechts op één ding tegelijk te richten en ons niet te vergalopperen aan allerlei projecten."

"We zijn inderdaad bezig met de ontwikkeling van een V6-motor. Dat is gewoon een onderzoeksproject. Of dat ook daadwerkelijk in andere raceklassen gebruikt kan worden, dat weten we nog niet. Die discussie speelt ook niet."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen