Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1

Porsche en Audi sluiten aan bij overleg over F1-motoren

Komend weekend staat er tijdens het Grand Prix-weekend in Oostenrijk een belangrijke meeting op het programma. De zelfstandige constructeurs komen tezamen om het samen met de Formule 1, de FIA, Audi én Porsche over de toekomstige F1-motoren te hebben.

GP Stiermarken start
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Uiterlijk in 2026 moet er een nieuwe motorformule komen in de Formule 1. Daarover moet dit jaar uitsluitsel komen en om zover te komen moet er natuurlijk veel over gepraat worden. De Formule 1 grijpt de Grand Prix van Oostenrijk aan om met de belangrijkste partijen om de tafel te gaan zitten, zo heeft RacingNews365 begrepen.

Natuurlijk zijn Ferrari, Mercedes, Renault en Red Bull, de huidige constructeurs die een dergelijke motor moeten gaan bouwen, van de partij, maar ook Audi en Porsche zullen naar verluidt van de partij zijn. Hoewel dat op zich niet nieuw is, aangezien de merken die vallen onder de Volkswagen Groep in het verleden al vaker aanschoven, is dat wel verrassend.

In woord immers geven deze partijen herhaaldelijk aan dat de Formule 1-plannen in de ijskast liggen, maar de aanwezigheid in Oostenrijk wijst er op dat ze op zijn minst een vinger aan de pols willen houden. Overigens is de optie voor Red Bull om met één van die nieuwe partijen een samenwerking aan te gaan, niet van tafel.

10 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Formule 1-podcast Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull