© Porsche

Nieuwsoverzicht

Porsche neemt in juli besluit over Formule 1 deelname

12 jul. 2017 16:08 Ruud Dimmers 0 reacties
Autofabrikant Porsche neemt later deze maand een beslissing over deelname aan de Formule 1. Het merk wordt al geruime tijd gelinkt aan een terugkeer in de F1 en toonde veel interesse in de nieuwe motorformule die vanaf 2021 wordt ingevoerd.

Keert Porsche terug in de Formule 1?

Het Formule 1 team van Red Bull Racing is erg geïnteresseerd in de komst van een onafhankelijke motorleverancier. De renstal kan op dit moment alleen beschikken over Renault motoren, maar is bang dat de Franse motorleverancier de komende jaren de focus verlegt naar het eigen fabrieksteam.

Porsche was tijdens de laatste vergaderingen omtrent de nieuwe motorformule aanwezig. Deze motoren zouden vanaf 2021, en mogelijk zelfs vanaf 2020, ingevoerd gaan worden in de Formule 1. 

De directie van de Duitse autofabrikant neemt later deze maand een beslissing over deelname aan diverse autosportklassen, waaronder Formule 1. Momenteel is Porsche succesvol in het WEC en won het de 24 uur van Le Mans twee jaar op rij, maar de competitie daarin is uiterst beperkt en de kosten zijn hoog. 

Een overstap naar de Formule 1 is zeer realistisch omdat de nieuwe motoren aanzienlijk minder complex worden. De huidige V6 verbrandingsmotoren blijven behouden, met een cilinderinhoud van 1600CC met een bi-turbo. Daarnaast verdwijnt de complexe en geldverslindende hybride technologie voor een groot deel. In de nieuwe motorformule wordt alleen gebruik gemaakt van een standaard KERS-systeem.

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen