Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Positieve Vandoorne kijkt uit naar Grand Prix Bahrein

Stoffel Vandoorne keert aankomend weekeinde terug naar de plek waar hij zijn Formule 1-carrière begon: Bahrein. Bij zijn Formule 1-debuut in 2016 werd hij tiende en scoorde zo zijn eerste WK-punt ooit. Doelstelling voor de editie van 2018 is om zijn beste resultaat in Bahrein te verbeteren.

Stoffel Vandoorne scoorde in 2016 prompt een punt toen hij in moest vallen voor zijn huidige teamgenoot Fernando Alonso. Vorig seizoen verliep zijn Grand Prix dramatisch, doordat zijn Honda-motor het begaf nog voordat de race begonnen was. In de voorbeschouwing van McLaren laat Vandoorne weten dat hij klaar is voor de Grand Prix: "Na het positieve resultaat van Australië kijk ik uit naar de GP van Bahrein."

McLaren begon het seizoen sterk met een dubbele puntenfinish in Australië en wil dit een vervolg geven in Bahrein. Vandoorne is optimistisch over zijn kansen en hoopt op meer geluk dan vorig jaar. "Iedere race brengt een uitdaging met zich mee, zo ook deze race. Het weer is hier altijd goed en omdat we later beginnen dan op de meeste andere circuits is het een uniek evenement. Het circuit verschilt enorm met Australië, dus we zullen alle tijd nodig hebben om ons voor te bereiden. Hopelijk hebben we dit jaar het geluk aan onze zijde." "Binnen het team is het gevoel goed en we gaan dat proberen door te zetten. Echter is er nog veel werk te verzetten." McLaren-teambaas Eric Boullier heeft eveneens vertrouwen in een goed resultaat in Bahrein: "Het behaalde resultaat in Australië zorgde voor een boost binnen het team, al hebben we geprofiteerd van de pech van anderen om ons heen. Nu is het een kwestie van blijven pushen en blijven verbeteren."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi