Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1 2022

Prachtige en exclusieve Formule 1-auto's te zien tijdens F1 Legends

Formule 1-fans kunnen de komende weken genieten van prachtige, exclusieve en iconische F1-auto's. Deze zijn te zien tijdens de tentoonstelling F1 Legends in het Louwman museum. En het leuke is.... wij mogen ook nog eens 2x 5 toegangskaarten weggeven!

Thierry Boutsen
Advertorial
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Waan jezelf een dag in de wondere wereld van de Formule 1 en dat gewoon om de hoek in het Louwman museum. Een prachtige collectie van historische F1-wagens is te zien tijdens de expositie 'F1 Legends' die tot en met 4 september te bezichtigen is. De expositie geeft een prachtig beeld van de technologische ontwikkeling binnen de Formule 1 in de periode 1948-1970.

Topstukken zijn onder meer de winnende Ferrari 500 F2 (192/53) van de legendarische Alberto Ascari. De winnende Mercedes-Benz W196 (1955) van Juan Manuel Fangio én de prachtige Lotus 33 (1965) van Jim Clark.

Aan deze collectie is nu een heus racemonster toegevoegd in de vorm van de Arrows A8 van Thierry Boutsen. Liefst 1.200 paardenkrachten had deze auto aan boord, met een gewicht van slechts 550 kilo. Een auto uit het 'extreme' tijdperk van de F1. De auto's anno nu hebben een kleine 1.000 pk, maar wegen zo'n 800 kilo. De Arrows is vanaf 22 augustus te zien binnen de collectie.

De Arrows A8 is beschikbaar gesteld door Parabolica. Deze onderneming van F1 motorengineer Ernest Knoors en F1 marketeer Roel Schoondermark heeft als missie iconische Formule 1-auto’s voor het nageslacht te bewaren. Ernest en Roel komen speciaal naar het museum om lezingen te geven en je meer te vertellen over de techniek van deze bijzondere auto in het bijzonder en over de Formule 1 in de periode rond 1985.

Belangstellenden voor de lezingen kunnen zich gratis aanmelden via de website van het Louwman museum.

Louwman Museum

De vaste collectie van het museum is tijdens de expositie eveneens toegankelijk. De collectie toont de geschiedenis van de automobiel in al zijn verschijningsvormen en uit alle tijdperken. Ruim 250 auto’s van meer dan 100 fabrikanten geven een overzicht van de verschillende carrosserievormen en technologische vernieuwingen, met name uit de vorige eeuw. Deze geschiedenis wordt bovendien geïllustreerd door de uitgebreide kunstcollectie, bestaande uit onder meer affiches, sculpturen, trofeeën en schilderijen.

Win tickets

RacingNews365 mag 5 x 2 tickets weggeven voor een bezoek aan F1 legends. Laat in de comments weten waarom jij er graag een bezoekje wil brengen.

Geniet nog meer van jouw favoriete F1-site zonder advertenties, een exclusieve app én nog veel meer.

Check het snel!

22 reacties

Viaplay
x
Tijdschema Afwijkend tijdschema Formule 1 GP Singapore 2022