Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

'Privé-teams overleven niet in de Formule 1'

De Formule 1 wordt al jarenlang geregeerd door grote merken als Mercedes, Ferrari en Renault. Voor teams met een geringer budget wordt het steeds lastiger om te overleven in de harde wereld van de Formule 1.

Althans dat is de mening van Sauber teambaas Frederic Vasseur. Ook voor Sauber is het iedere keer weer lastig om het hoofd boven water te houden. Nu het team in 2018 Alfa Romeo als titelsponsor krijgt, ziet de toekomst van Sauber er in ieder geval een stuk rooskleuriger uit. Tegenover Auto Hebdo verklaart Vasseur zijn visie hierop. "De directie van Fiat Chrysler Automobiles, waar Alfa Romeo onderdeel van is, wil op den duur een volwaardig fabrieksteam van Alfa Romeo maken. We maken nu nog gebruikt van Ferrari-motoren maar het doel is om uit te groeien tot het fabrieksteam van Alfa Romeo. Natuurlijk blijft er altijd een link tussen Ferrari en Alfa Romeo bestaan als het gaat om de samenstelling van de line-up en de testbasis."

Vasseur voegt er vervolgens aan toe dat hij verwacht dat privé-teams ten dode zijn opgeschreven in de Formule 1. Wat dat betreft is hij dan ook blij met de samenwerking met Alfa Romeo. "Ik verwacht niet dat privé-teams overeind blijven in de Formule 1. Force India bijvoorbeeld heeft een aantal leuke seizoenen beleefd, maar bij het geringste signaal van een crisis stort die hele illusie zo ineen. Dankzij onze samenwerking met Alfa Romeo ziet onze toekomst er in ieder geval heel stabiel uit." De afgelopen seizoenen eindigde Sauber troosteloos achteraan maar dit seizoen hoopt Alfa Romeo Sauber F1 aansluiting te vinden bij de rest van het veld.

Viaplay
x
Verstappen Zo reageerde Max op het cruciale safety car-moment met Norris in Miami