Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Fernando Alonso

Probleem zorgde ervoor dat Alonso Verstappen niet aan kon vallen

Aan Alonso's kant van de Aston Martin-garage denkt men dat Max Verstappen een lastigere middag had kunnen hebben in Canada. De Spanjaard had namelijk een probleem, dat hem verhinderde om het beter te doen.

Fernando Alonso startte na een straf voor Nico Hulkenberg vanaf P2 in Canada, maar al voor bocht een lag hij op P3, achter Lewis Hamilton. Daardoor verloor hij de aansluiting met Max Verstappen, die op P1 reed.

"We hoopten Red Bull wat meer uit te dagen", vertelt Alonso na afloop. "Maar bij de start verloren we een plek aan Hamilton. Daarna was het een battle met Mercedes. Lewis pushte de hele race, dus ik kon geen enkele ronde relaxen. Een geweldige battle", glundert de tweevoudig kampioen.

"Aan het begin had ik iets meer pace en aan het einde had Lewis wat meer. Het was lastig, een veeleisende race. Zeventig kwalificatieronden vandaag!"

Problemen

Halverwege de race haalde Alonso Hamilton in en reed hij weer op zijn startplek P2. Door een probleem moest hij echter zijn voet wat meer van het gas halen. Na de race leek zijn engineer duidelijk via de radio. Verstappen was misschien wel goed weg gekomen.

"Goed gedaan Fernando. We moesten om een probleem heen rijden, maar je hebt het geweldig gedaan. Zonder dat probleem had Verstappen...", zo zei de engineer van de Spanjaard, voordat Alonso hem onderbreekt. "Ik weet het, ik weet het! Ik wilde het niet zeggen. Goed gedaan, jongens, ik ben tevreden. We hebben alles gegeven."

Na afloop van de race wordt Alonso naar het probleem gevraagd. Hij weet niet wat het precies was, maar hoopt dat hij in de volgende race wat meer druk kan zetten op de Red Bull-coureur.

"Ik weet niet echt wat het probleem was. Het is me niet precies verteld, maar misschien wilden ze dat ik me geen zorgen maakte! De auto voelde oke, maar ik volgde gewoon de instructies. Dat betekent hopelijk dat we meer pace achter de hand hadden, dus de volgende race zullen we de druk op Verstappen opvoeren."

Forbidden

Weddenschappen Fernando Alonso

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Canada 2023 RN365 Nieuwsdossier

15 reacties

Viaplay

Unibet
x
FIA te mild? Straffendiscussie wakkert aan na meerdere Red Bull-incidenten