Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Analyse: probleemloze eerste testdag Verstappen in Red Bull-Honda

Max Verstappen en Red Bull kunnen terugkijken op een prima eerste testdag op het Circuit de Barcelona-Catalunya. De Honda-motor achterin de RB15 hield zich uitstekend, wat tot een indrukwekkend rondenaantal leidde.

Even na 09:00 uur nam Max Verstappen plaats voor zijn eerste ronde in de RB15 op het circuit van Barcelona. Daarna was het ruim een uur wachten voordat we de Nederlander weer op het asfalt zagen. Na een relatief korte run keert de Red Bull-coureur weer terug in de box.

In het tweede deel van de ochtend zien we Verstappen langduriger op de baan. Hij gebruikt daarbij veelvuldig de gele band en rijdt runs van 15 tot 20 ronden. Het brengt zijn totaal van de ochtend op 52 ronden. De middag kent een rustig begin, ondanks dat de lunchpauze om 14:00 voorbij is zien we Verstappen in zijn Red Bull-Honda pas tegen de klok van 15:00 voor het eerst op de baan. Zijn eerste run wordt noodgedwongen afgebroken door een kortstondige rodevlagsituatie. Daarna weet de Nederlander volop ronden te rijden. In runs van ongeveer twintig ronden wisselt hij de C2 en C3 band af en klokt daarbij een 1.19.600 als snelste tijd. Die snelste rondetijd zegt weinig, aangezien het team van Red Bull zich op lange runs richt. Net als concurrent Mercedes overigens. Bij Ferrari rijdt Vettel ondertussen ronde na ronde en wisselt lange runs met korte runs af, wat ook zijn snelle tijd verklaart. Teambaas Horner laat in gesprek met onder andere RacingNews365 weten erg tevreden te zijn over de start van de wintertest. “Het is goed om te zien dat de auto direct zo snel gaat. De start die we hebben gemaakt is heel positief. Het doel is om het gat naar Mercedes en Ferrari te reduceren, of dat lukt weten we niet, maar de stappen die we zetten zien er veelbelovend uit.” Max Verstappen is in de middag veelvuldig op de baan te vinden en heeft met nog een uur te gaan al meer dan 100 ronden achter zijn naam staan. De combinatie Red Bull/Honda toont zich op de eerste dag betrouwbaar, waardoor Verstappen het rondenaantal kan doen oplopen tot 128. Hij verbetert zijn tijd nog tot een 1:19.426, maar dat kan niet voorkomen dat hij in het afsluitende uur terugvalt tot net buiten de top drie, aangezien Carlos Sainz en Romain Grosjean de top drie bestormen. Honda-motor Opvallend is dat Verstappen, ondanks dat hij met relatief veel brandstof onderweg is, steeds een hoge topsnelheid scoort bij de diverse meetpunten. Iets dat niet 'des Red Bull's' is en wat Nederland ook nog niet direct moet zorgen voor teveel euforie. Verstappen zelf sprak naderhand, tegen onder meer Racingnews365 , van een moeilijk vergelijk met de concurrentie. "Het is lastig te zeggen want niemand rijdt voluit. Je bent volop bezig om alles te testen en te kijken of de data van het circuit overeenkomt met die uit de windtunnel. We zien in Melbourne hoe goed dat hij echt is."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi