© Renault F1

Nieuwsoverzicht

"Progressie Renault-motor groter dan ooit tevoren"

Bij Renault is men hoopvol over wat het team in 2019 kan laten zien. Op alle fronten wordt er razendsnel ontwikkeld, niet in de laatste plaats op motorisch vlak. Dat standpunt neemt teambaas Cyril Abiteboul in.

Renault bevindt zich middenin een meerjarenplan om het team terug te krijgen aan de Formule 1-top. Jaarlijks worden er belangrijke stappen gezet, maar die laatste stap, de sprong naar de top drie, zal de grootste en moeilijkste worden. Teambaas Cyril Abiteboul ziet de toekomst met vertrouwen tegemoet. De ontwikkeling van het chassis verloopt voorspoedig en hetzelfde kan worden gezegd van de motor.

Sterker nog, op motorisch vlak werd er volgens de Fransman in gesprek met Autosport nog nooit zoveel progressie geboekt als deze winter: "Op alle vlakken lijkt de ontwikkeling van onze auto in een stroomversnelling te zijn geraakt. Nooit eerder maakten we gedurende de winterperiode grotere stappen op motorisch vlak en nooit eerder wisten we grotere winsten te boeken in de windtunnel."

Bij zijn lovende woorden over de ontwikkeling van de aerodynamica moet Abiteboul overigens wel een kanttekening plaatsen: "We mogen niet te vroeg juichen. Door de regelwijzigingen voor 2019 is het moeilijk om in te schatten of de winst wordt ingegeven door onze herstructurering van het team, of simpelweg door de nieuwe regels."

Waar de auto van vorig een weerspiegeling was van waar Renault anderhalf jaar geleden stond, zegt Abiteboul verheugt te zijn met het feit dat de nieuwe RS19 een meer up to date auto zal zijn: "We hebben nu de mankrachten en het materiaal om te doen wat we willen doen. De nieuwe bolide is het resultaat van de inspanningen van weer één of twee nieuwe generaties en dat maakt mij enthousiast. Stabiliteit binnen het team, aangevuld met nieuwe gezichten, werpt nu eindelijk zijn vruchten af."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen