Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Prost is benieuwd naar Mick Schumacher in Formule 2-bolide

Als het aan viervoudig wereldkampioen en Formule 1-legende Alain Prost ligt, maakt de jonge Mick Schumacher de overstap naar de Formule 2. De 19-jarige Duitser, het zoontje van Michael Schumacher, won dit jaar op overtuigende wijze het Europese Formule 3-kampioenschap.

Verwacht wordt dat Schumacher junior volgend jaar inderdaad zijn entree maakt in de klasse direct onder de Formule 1. De Duitse coureur kwam in het afgelopen seizoen uit voor Prema, een stal die ook in de Formule 2 actief is.

"In de Formule 2 kunnen we daadwerkelijk zien hoe goed Mick is. Hij heeft goede kansen daar", meent Prost in gesprek met Aftonbladet . "Het zal interessant worden om hem in actie te zien in de Formule 2, laat staan in de Formule 1. Natuurlijk is iedereen geïnteresseerd naar zijn rijkunsten, maar ook gezien hetgeen wat hij mee heeft gemaakt gun je het hem van harte." Prost doelt op het ongeluk waardoor Micks vader Michael langdurig in coma kwam te liggen. De jongeling was aan het skiën met zijn vader op het moment dat de zevenvoudig kampioen tegen een steen aan botste. Schumacher senior liep hersenletsel op en moest direct naar het ziekenhuis worden afgevoerd. Hoe het vandaag de dag met de 91-voudig Grand Prix-overwinnaar is, weet alleen zijn persoonlijke kring. "Het is ongekend dat Mick in staat is om deze prestaties neer te zetten, ook als we kijken naar de situatie waarin zijn vader verkeert."

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"