Prost is benieuwd naar Mick Schumacher in Formule 2-bolide

19 nov. 2018 13:15 René Oudman 0 reacties
Als het aan viervoudig wereldkampioen en Formule 1-legende Alain Prost ligt, maakt de jonge Mick Schumacher de overstap naar de Formule 2. De 19-jarige Duitser, het zoontje van Michael Schumacher, won dit jaar op overtuigende wijze het Europese Formule 3-kampioenschap.

Verwacht wordt dat Schumacher junior volgend jaar inderdaad zijn entree maakt in de klasse direct onder de Formule 1. De Duitse coureur kwam in het afgelopen seizoen uit voor Prema, een stal die ook in de Formule 2 actief is.

"In de Formule 2 kunnen we daadwerkelijk zien hoe goed Mick is. Hij heeft goede kansen daar", meent Prost in gesprek met Aftonbladet. "Het zal interessant worden om hem in actie te zien in de Formule 2, laat staan in de Formule 1. Natuurlijk is iedereen geïnteresseerd naar zijn rijkunsten, maar ook gezien hetgeen wat hij mee heeft gemaakt gun je het hem van harte."

Prost doelt op het ongeluk waardoor Micks vader Michael langdurig in coma kwam te liggen. De jongeling was aan het skiën met zijn vader op het moment dat de zevenvoudig kampioen tegen een steen aan botste. Schumacher senior liep hersenletsel op en moest direct naar het ziekenhuis worden afgevoerd. Hoe het vandaag de dag met de 91-voudig Grand Prix-overwinnaar is, weet alleen zijn persoonlijke kring.

"Het is ongekend dat Mick in staat is om deze prestaties neer te zetten, ook als we kijken naar de situatie waarin zijn vader verkeert."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen