Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Prost: 'Reken Lance Stroll pas in 2018 af op zijn resultaten'

F1-legende Alain Prost vindt de kritiek op Lance Stroll niet altijd terecht. De jonge Canadees moet volgens hem dit seizoen de kans krijgen om te leren. In 2018 mogen de mensen pas een oordeel vellen over zijn prestaties. Stroll is bezig aan zijn eerste seizoen in de Formule 1, in dienst van Williams.

Lance Stroll werd in de eerste seizoenshelft vaak bekritiseerd en eerlijk is eerlijk: Vaak was het ook terecht. Met uitzondering van de GP van Canada en Baku was het uiterst mager wat Stroll liet zien. Alain Prost vindt dat mensen wel erg snel zijn met hun oordeel. " Hij kreeg zelfs al kritiek voordat hij een meter had gereden. Voor aanvang van het seizoen zei ik al dat het lastig zou worden voor hem. Lance is nog erg jong en onervaren. Natuurlijk heeft hij getest met een 2014 auto, maar hij moet zoveel leren dit jaar met deze snelle auto's." " Als je de Formule 1 begrijpt dan weet je hoe moeilijk het is om een vliegende start te maken. Kijk naar Stoffel Vandoorne die wordt gezien als een van de grote talenten voor de toekomst. Hij heeft het dit seizoen erg moeilijk, maar nu begint het beter te gaan net als met Lance."

Alain Prost

Het is moeilijk om direct goed te presteren in de F1, dat zien we ook bij Vandoorne

Alain Prost werkt nu als adviseur voor het team van Renault en vindt het jammer dat de vermogende vader van Stroll vaak breeduit wordt gemeten in de media. " Het brengt extra druk met zich mee voor hem. We mogen Lance pas beoordelen op zijn resultaten aan het einde van dit seizoen en volgend jaar. Daar is het nu nog te vroeg voor," laat Prost aan Le Journal de Montreal weten. De podiumplaats in Baku, waar Stroll derde werd, toont volgens Prost aan dat er potentie zit in de 18-jarige Canadees. " Op dit moment doet hij het zo slecht nog niet. In Baku was hij een van de weinige coureurs die geen fouten maakte."

Viaplay
x
LIVE Reacties na derde tijd Verstappen in eerste vrije training GP China