© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Prost: "Ricciardo is zijn salaris meer dan waard"

18 sep. 2018 15:23 Jan van der Burgt 1 reacties
Renault wil diep in de buidel tasten om het Daniel Ricciardo volgend jaar naar de zin te maken, precies zoals dat met een stercoureur behoort te gaan, zo redeneert Renault-adviseur Alain Prost.

Naast het dikke salaris van Daniel Ricciardo investeert Renault ook flink in het team om Ricciardo en teamgenoot Nico Hülkenberg een auto te geven waar ze daadwerkelijk iets mee kunnen. In gesprek met Motorsport-Total.de geeft Prost aan dat geld daarbij geen rol speelt:

"Zolang we kunnen verantwoorden waarom we bepaalde uitgaven doen, speelt geld geen rol. We geven het echter alleen uit als we zeker weten dat het ons iets extra's brengt", aldus de viervoudig wereldkampioen Formule 1.

Prost bevestigt dat Renault in de persoon van Daniel Ricciardo een dure rijder in dienst heeft genomen, maar gelooft dat de Australiër het team kan helpen de langetermijndoelstellingen te behalen:

"De komst van Ricciardo zal het team zeker vooruit helpen. We hebben op het juiste moment toegeslagen, waardoor we in 2019 misschien het sterkste rijdersduo van de grid hebben."

Prost vraagt zich overigens hardop af of hij als coureur dezelfde stap had durven maken als de Australiër: "Ik weet niet of ik die motivatie op had kunnen brengen om van een middenvelder te proberen een topteam te maken. Dat is extreem lastig. Dat hij dat wel aandurft, vind ik zeer interessant.'

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen