© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Prost: "Ricciardo tilt Renault naar een heel ander niveau"

Volgens viervoudig wereldkampioen en Renault-adviseur Alain Prost zal Daniel Ricciardo Renault naar een heel ander niveau tillen. In 2019 stapt de Australiër naast Nico Hülkenberg in de Franse bolide.

Overigens wil Alain Prost met zijn lofzang op Daniel Ricciardo niet zeggen dat zijn voorganger te wensen overliet: "Ook in 2018 waren we zeer tevreden over onze coureurs, we waren erg blij met Carlos Sainz", aldus 'Le Professeur' in gesprek met Motorsport.

"De komst van Daniel zal het team echter helpen om een volgende grote stap te zetten en om nog beter te worden. Met de informatie die hij meeneemt naar Enstone kan hij Renault naar een compleet ander niveau tillen."

Renault voldeed in 2018 aan de eigen verwachtingen om vierde te worden bij de constructeurs, maar Prost weet dat er met de volgende stap veel meer moeite gemoeid zal zijn.

"De opwaartse lijn is nooit een rechte lijn, die verloopt altijd in stappen. In 2018 kende we enkele teleurstellende races, maar we kwamen daar sterker van terug. De volgende stap is om het gat naar de topteams verder te dichten."

"Het is echter niet eenvoudig om die volgende stap te zetten. Vorig jaar bijvoorbeeld maakte zowel Ferrari als Mercedes grote stappen op motorisch vlak, waardoor wij ook weer een tandje bij moesten schakelen. Dat zal volgend jaar wederom het geval zijn."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen