Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Prost: 'Vandoorne misschien wel beter dan Alonso'

De Belgische Formule 1 coureur Stoffel Vandoorne gaat een gouden toekomst tegemoet. Dat is de boodschap van viervoudig wereldkampioen Alain Prost. Vandoorne zou minimaal gelijkwaardig zijn aan Fernando Alonso.

Het Formule 1 seizoen begon wat moeizaam voor Stoffel Vandoorne. In zijn eerste seizoen in de Koningsklasse van de autosport kende hij ook weinig geluk. Met een haperende Honda-motor en Fernando Alonso als teamgenoot is het lastig om direct succesvol te zijn. Na de zomerstop liet Vandoorne zien dat hij uit het racehout gesneden is en dat ontging ook Alain Prost niet. " Alle ogen waren dit jaar op Vandoorne gericht, want voordat hij in de F1 kwam werd hij gezien als één van de meest veelbelovende coureurs voor de toekomst", liet Prost aan RTBF weten. "Ondanks zijn lastige start heeft Fernando Alonso ongelooflijke dingen laten zien, maar Vandoorne staat nu op gelijke hoogte met hem. Misschien is hij zelfs wel iets beter. Stoffel ontwikkelt zichzelf goed."

Prost is erg benieuwd naar de prestaties van Vandoorne in 2018. McLaren krijgt dan de beschikking over een Renault-motor en de verwachtingen zijn hooggespannen. " Met een goede motor kunnen we komend seizoen zien hoe sterk en betrouwbaar hij is. Het is niet eenvoudig om teamgenoot te zijn van Fernando Alonso. Stoffel moet rustig blijven. Hij heeft de tijd en als problemen uitblijven zou ik niet weten waarom hij in de toekomst de top niet kan bereiken."

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden