Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Alain Prost

Prost: "Verrassende komst van Ricciardo zorgt voor positieve druk"

Na vijf seizoenen voor Red Bull Racing te hebben gereden, is Daniel Ricciardo volgend jaar gehuld in het geelzwart van Renault. De 29-jarige Australiër zal in de persoon van Nico Hülkenberg een nieuwe teammaat hebben. Renault-adviseur en racelegende Alain Prost ziet het helemaal zitten.

De 'Professor', zoals Prost al jaar en dag genoemd wordt, reed in het verleden zelf drie jaar voor Renault. Bovendien scoorde de Fransman zijn laatste wereldtitel in een Williams die aan werd gedreven door Renault-power. Sinds Renault in 2016 haar derde F1-avontuur als autobouwer aanging, is Prost bij de onderneming betrokken.

Het mocht een lieve duit kosten, maar per 2019 is Ricciardo onderdeel van Renault F1. "We moeten alles op alles zetten om weer een topteam te kunnen worden", spreekt Prost in de Formule 1-podcast Beyond The Grid. "De komst van Daniel is daar een bepaald onderdeel in. Bovendien is hij naast een begenadigd coureur tevens van belang vanwege zijn marketingwaarde. Vergeet niet dat Daniel een van de beste rijders in de F1 is."

Ricciardo versloeg Verstappen in zowel 2016 als 2017 om wat betreft de eindstand in het wereldkampioenschap en Prost is dat niet vergeten. "Max wordt door velen gezien als een van de allerbesten, maar Daniel is tweemaal voor hem geëindigd."

De Australiër moet echter niet verwachten dat hij in 2019 eindelijk een gooi naar de titel kan doen, en Prost benadrukt dat Ricciardo daarvan op de hoogte is gebracht voor hij zijn krabbel onder een verbintenis heeft gezet. "Hij weet dat we volgend jaar nog geen kampioen kunnen worden en ik moet eerlijk zeggen dat ik wel een beetje verrast was dat hij voor ons tekende."

"Het is alleen maar goed dat Daniel voor Renault komt rijden: het zorgt voor een positieve druk, waarvan iedereen beter wordt."