Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Formule 1 nieuws

Puntloos openingsweekend in Formule 3 voor Verschoor en Viscaal

In het eerste raceweekend van het 'nieuwe' Formule 3-kampioenschap hebben de Nederlandse talenten Richard Verschoor en Bent Viscaal geen punten weten te scoren. Het tweetal reed tijdens zowel de zaterdag- als de zondagwedstrijd mee in de middenmoot. Ferrari-talent Robert Shwartzman is de eerste kampioenschapsleider.

Waar Verschoor met goede hoop richting Barcelona vloog, wist landgenoot Viscaal dat het waarschijnlijk lastig ging worden om punten te scoren. Verschoor (MP Motorsport) wilde een gooi naar toptienklasseringen doen, waar Viscaal (HWA Racelab) vooral op constante verbetering hoopt. Gezien de testresultaten uit het voorseizoen heeft de laatstgenoemde wat dat betreft een prima weekend achter de rug.

Voor Verschoor verliep het echter niet helemaal naar wens, in Spanje. In zowel de zaterdag- als de zondagrace liep de Utrechter tegen een tijdstraf aan, waardoor hij in beiden races uiteindelijk als negentiende werd geklasseerd. Verschoors voormalige TRS-rivaal Shwartzman kende een behoorlijk succesvoller weekend: de Rus zegevierde op zaterdag, ondanks als tweede de streep te zijn gepasseerd. Renault-junior Christian Lundgaard, die de race aanvankelijk leek te hebben gewonnen, kreeg namelijk een tijdstraf.

Het team van Prema bleef op zondag aan het feest - na de zege van Shwartzman op zaterdag reed de Indische coureur Jehan Daruvala op zondagochtend naar de overwinning. De Italiaanse stal heeft zodoende een honderdprocentscore wat betreft overwinningen in de 'nieuwe' klasse (de hedendaagse Formule 3 is in feite het GP3-kampioenschap).

De Formule 3-rijders komen niet in actie tijdens de Grand Prix van Monaco, omdat het voorprogramma van de Formule 1 anders te druk wordt. Zodoende keren de jonge talenten pas over zes weken terug op de baan, als de Franse Grand Prix op het Circuit Paul Ricard op het programma staat.

0 reacties