Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
MotoGP nieuws

Quartararo: "Nooit gedacht dat ik direct zo goed zou presteren in de MotoGP!"

Ondanks de prachtige overwinningen van Alex Rins dit seizoen, mag de verrassing van het MotoGP-seizoen toch wel Fabio Quartararo genoemd worden. De jonge Fransman veroverde al driemaal de poleposition en ook een overwinning lijkt steeds dichterbij te komen. Na afloop van de testdagen op het circuit van Misano sprak RacingNews365 met de Yamaha-rijder over zijn superjaar.

Fabio Quartararo 2019 Misano test wheelie
Interview
Naar nieuwsoverzicht © MotoGP.com

Het Marco Simoncelli circuit van Misano ligt prachtig gelegen tussen de Adriatische kust en de pittoreske dorpjes van Emilia-Romagna. Op een steenworp afstand van het circuit werden zowel Valentino Rossi als Marco Simoncelli geboren, maar verongelukte in 2017 ook oud wereldkampioen Nicky Hayden. RacingNews365 bezocht in aanloop naar de Grand Prix van San Marino de MotoGP-testdagen en sprak daar onder andere met het Franse supertalent, Fabio Quartararo.

De pas 20-jarige coureur staat voor de Petronas-truck wanneer hij het officiële MotoGP-kanaal laat weten dat hij zijn werk goed heeft kunnen doen voor het team. Zo heeft hij wat nieuwe onderdelen getest en ook de nieuwe compounds van Michelin uitgeprobeerd. Na zijn woorden over de testdagen maakte de opgewekte coureur tijd voor RacingNews365.

"Goh ja, het komt eigenlijk wel allemaal als een verrassing dit seizoen", is het antwoord van Quartararo wanneer we hem vragen of hij verwacht had dit seizoen zo goed te presteren. "We konden van te voren niet vermoeden dat we zo goed zouden presteren dit seizoen in de MotoGP-klasse. Ik veroverde al drie polepositions en in de race ben ik regelmatig bij de eerste vijf te vinden, iets wat écht boven onze verwachtingen is. We hopen die lijn tijdens de rest van het seizoen natuurlijk vol te houden."

Ook op de paddock en op de social media is het leven van de Yamaha-rijder inmiddels veranderd: "De grootste verandering ten opzichte van vorig seizoen is toch wel de roem. Onwijs veel kinderen komen nu bijvoorbeeld naar me toe en vragen me om het hen op de foto te gaan. Dat geeft een fantastisch gevoel, want ook ik was nog niet zo lang geleden iemand die coureurs vroeg of ik met ze op de foto mocht", aldus een trotse Quartararo.

De Fransman hoopt zijn goede testdagen vervolg te geven tijdens de race op het circuit van Misano op 15 september. "Ik denk dat het een voordeel is dat ik nu wat dagen op dit circuit heb kunnen testen met mijn onze machine. Daardoor denk ik dat ik eerder in mijn ritme kom tijdens het Grand Prix-weekend op het circuit. Toch vind ik het moeilijk om in te schatten waar we staan. Marquez liet tijdens de testdagen bijvoorbeeld nog niet het achterste van zijn tong zien, dus ik weet niet goed waar ik ten opzichte van hem en de anderen sta op het circuit van Misano."

RacingNews365 zal tijdens de Grand Prix van San Marino ter plaatse verslag uitbrengen van de race.

Interviews RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay

Unibet
x
Lewis De vurige Red Bull-wens die Hamilton niet hardop uit wil spreken