© Antonin Vincent

Nieuwsoverzicht

Quintanilla pakt dubbelslag in Dakar Rally

Pablo Quintanilla heeft de zesde etappe van de Dakar Rally op zijn naam geschreven. Klassementsleider Ricky Brabec verloor zeven minuten en daarmee de leiding aan de Chileen.

Husqvarna-coureur Pablo Quintanilla begon relatief rustig aan de zesde etappe van de Dakar Rally, maar na vier waypoints was de Chileen de snelste man. Daarna was het Honda-rijder Kevin Benavides die even de leiding overnam, maar Quintanilla stelde al snel weer orde op zaken.

Benavides tekende uiteindelijk voor de tweede tijd, vóór het KTM-duo Matthias Walkner en Toby Price. Honda-man Ricky Brabec kwam als vijfde over de streep, maar verloor zeven en een halve minuut ten opzichte van Quintanilla. Het is genoeg om de leiding in het klassement af te staan aan de Husqvarna-rijder, die daarmee de dubbel pakt.

De deelnemers werden vandaag opgeschrikt door een flinke valpartij van Lorenzo Santolini. De Spanjaard werd afgevoerd door het medische team, nadat hij in eerste instantie werd bijgestaan door concurrenten Adrien van Beveren en Benavides.

De Dakar Rally zag zo de nummer elf uit het klassement vertrekken. Santolini heeft zijn visitekaartje echter afgegeven in zijn eerste deelname aan Dakar. De eerste Nederlanders, waarvan Mark Tielemans op de veertigste plaats de best geklasseerde was, moeten op het moment van schrijven nog binnenkomen.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen