Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Quintanilla pakt dubbelslag in Dakar Rally

Pablo Quintanilla heeft de zesde etappe van de Dakar Rally op zijn naam geschreven. Klassementsleider Ricky Brabec verloor zeven minuten en daarmee de leiding aan de Chileen.

Husqvarna-coureur Pablo Quintanilla begon relatief rustig aan de zesde etappe van de Dakar Rally, maar na vier waypoints was de Chileen de snelste man. Daarna was het Honda-rijder Kevin Benavides die even de leiding overnam, maar Quintanilla stelde al snel weer orde op zaken.

Benavides tekende uiteindelijk voor de tweede tijd, vóór het KTM-duo Matthias Walkner en Toby Price. Honda-man Ricky Brabec kwam als vijfde over de streep, maar verloor zeven en een halve minuut ten opzichte van Quintanilla. Het is genoeg om de leiding in het klassement af te staan aan de Husqvarna-rijder, die daarmee de dubbel pakt. De deelnemers werden vandaag opgeschrikt door een flinke valpartij van Lorenzo Santolini. De Spanjaard werd afgevoerd door het medische team, nadat hij in eerste instantie werd bijgestaan door concurrenten Adrien van Beveren en Benavides. De Dakar Rally zag zo de nummer elf uit het klassement vertrekken. Santolini heeft zijn visitekaartje echter afgegeven in zijn eerste deelname aan Dakar. De eerste Nederlanders, waarvan Mark Tielemans op de veertigste plaats de best geklasseerde was, moeten op het moment van schrijven nog binnenkomen.

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'