Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Dakar

Quintanilla trekt aan langste eind in negende Dakar-etappe, Brabec behoudt leiding

De Chileen Pablo Quintanilla heeft met een sterke eindsprint de zege in de negende etappe van de Dakar Rally van 2020 veilig weten te stellen. De Husqvarna-rijder hield klassementsleider Ricky Brabec op een kleine vier minuten.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Husqvarna Motorcycles

In een van de meer uitdagende proeven van deze Dakar-editie verloren ongeveer tien rijders elkaar qua tempo amper uit het oog, maar het was Pablo Quintanilla die uiteindelijk aan het langste eind trok en met de etappezege aan de haal ging.

Quintanilla wist vanwege de geringe verschillen geen verschuivingen in het klassement te forceren. Na afloop van de negende etappe staat de Chileen op een kleine eenentwintig minuten van leider Ricky Brabec, die uiteindelijk vierde werd in de proef.

Het had echter anders uit kunnen pakken voor Brabec. De Amerikaanse Honda-rijder ging de eerste helft van de etappe aan de leiding en reed tot honderd kilometer voor het einde binnen een minuut van de Husqvarna-rijder, maar in de slotfase verloor hij nog eens drie minuten. Brabec kwam uiteindelijk op 3 min. 55 minuten van Quintanilla over de streep in Haradh.

Ondanks de riante voorsprong van Brabec ligt het klassement nog volledig open. Achter Quintanilla (+00:20.55) vinden we Toby Price op +00:26.43 minuten. Joan Barreda en Jose Ignacio Cornejo liggen op respectievelijk +00:28.16 en +00:29.29 minuten van de leider.

0 reacties

    Breaking Zo moet de nieuwe Red Bull-bolide van Verstappen eruit gaan zien