© Williams

Nieuwsoverzicht

Raadselachtig probleem zorgt voor spins bij Williams-rijders

07 jul. 2018 20:45 René Oudman 0 reacties
Uitgerekend voor eigen publiek had het team van Williams een complete baaldag. In de kwalificatie voor de Grand Prix van Groot-Brittannië kwam Sergey Sirotkin niet verder dan een achttiende plaats, Lance Stroll liet niet eens een tijd noteren. Een raadselachtig probleem was schuldig aan de slechte prestaties – beide coureurs spinden tijdens de kwalificatie van de baan, omdat hun wagen onbestuurbaar was geworden.

“We hebben helaas te kampen gehad met een grote belemmering”, baalt technisch directeur Paddy Lowe. “Beide wagens zijn hierdoor gespind. In het geval van Stroll betekende dat einde oefening, Sergey had het geluk dat hij door kon rijden.”

Wat was er precies aan de hand? Bij het openen van het DRS-systeem, de openklapbare achtervleugel die voor meer topsnelheid zorgt, viel de complete druk op de vloer weg. Het aerodynamische effect was weg en de wagen werd zo goed als onbestuurbaar. Geen fout van de coureur in kwestie, dus. “We moeten heel rap de oorzaak van dit probleem vinden”, klinkt een bezorgde Lowe.

“Het is niet de eerste keer dat we een probleem met de balans hebben, maar dit was wel heel bizar”, laat Stroll weten. “Ik deed niets anders in vergelijking met voorgaande ronden, maar pardoes raakte ik de macht over het stuur kwijt en voor ik er erg in had stond in achterstevoren in de grindbak.”

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen