Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Racedirecteur John Booth vertrekt bij Toro Rosso

Na een dienstverband van amper twee jaar neemt John Booth afscheid als racedirecteur bij Toro Rosso. Volgens eigen zeggen is er geen sprake van een gedwongen vertrek.

"Mijn betrokkenheid bij Toro Rosso is op natuurlijke wijze ten einde gekomen," aldus Booth tegenover Motorsport.com . Booth kwam eind april 2016 bij Toro Rosso binnen als racedirecteur en had toen nog even kort te maken met Max Verstappen. Nu na twee jaar heeft hij in goed overleg besloten om een stap terug te zetten. "Op mijn leeftijd raak je vermoeid van al die vluchten, hotels etc. Nee, het heeft verder niks met Honda te maken. In mijn privéleven reis ik graag dus misschien ga ik ooit nog wel terug naar Japan."

Booth richtte in het verleden Manor Motorsport op en gaat zich nu dan ook richten op het nieuwe project van Manor. "Vanaf nu richt ik mij volledig op ons programma in de LMP1. We hebben veel plannen ook al maken we tegen Toyota geen kans. Wij hebben nu eenmaal geen budget van 100 miljoen euro maar voor de LMP1 geldt hetzelfde als voor de Formule 1: prestaties kun je kopen."

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden