Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Racelegende Stewart meent dat Vettel over zijn piek heen is

Het Formule 1-seizoen 2018 had het vijfde jaar moeten worden waarin Sebastian Vettel uiteindelijk met de wereldtitel aan de haal ging. De Duitser won de eerste twee races en bouwde direct aan een voorsprong in het wereldkampioenschap.

Na een moeizame zomer en een even lastig najaar is de titel echter niet naar Vettel, maar diens grootste rivaal Lewis Hamilton gegaan. Hamilton is daardoor de eerste rijder sinds Michael Schumacher (2002) die een vijfde wereldtitel haalt en slechts de derde man in de F1-historie die dat voor elkaar krijgt.

Jackie Stewart reed in de jaren '60 en '70 van de vorige eeuw en kwam in negen jaar tijd tot drie wereldkampioenschappen. De Schot stopte toen hij 34 jaar oud was, de leeftijd die Hamilton over twee maanden zal bereiken. Stewart (nu 79) verwacht dat de Mercedes-coureur nog wel even door kan. Over Vettel heeft hij echter zo zijn twijfels. "Ik denk dat Sebastian al over zijn piek heen is", vertelt Stewart in gesprek met het Duitse Bild . "Lewis werkt daar nog steeds naar toe. Het is niet ondenkbaar dat Sebastian nog weer terug kan komen, maar vergeet niet dat hij al op twintigjarige leeftijd in een Formule 1 wagen zat. Toen hij 26 jaar oud was, had hij al vier wereldtitels achter zijn naam." Stewart wil toch ook de loftrompet over Vettel steken. "Ik mag Sebastian graag en zie hem op het technische vlak nog steeds als de beste. Hij heeft echter niet meer die vrije geest die hij vroeger had."

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"