Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Lando Norris

Racewereld in oproer na beschamende Indycar-vertoning

In het weekend waarin de Grand Prix van Nederland eigenlijk verreden had moeten worden, haalde het simracen de krantenkoppen. Lando Norris werd tijdens de officiële virtuele Indy 500 met opzet in leidende positie uit de race gekegeld door Simon Pagenaud. Men spreekt er schande van en de roep om sancties klinkt luid.

Lando Norris Indy 500
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Lando Norris

"Let's take him out, come on!", roept Simon Pagenaud door zijn headset tijdens de virtuele Indy 500, dat terwijl hij eigenlijk al als uitvaller in de pits stond. 'Him' is in dit geval Lando Norris, die als gastrijder de race leidt, ongetwijfeld tegen het zere been van de Franse Indycar-vedette. Hij voegde de daad bij het woord en iedereen had het erover.

Lando Norris uitte na afloop zijn ongenoegen en kreeg bijval van Max Verstappen, die nog nooit 'zoiets idioots' had gezien. Online regent het ook reacties, onder andere onder diverse filmpjes. Waar een deel van fans het simracen af blijft doen als 'maar een spelletje', spreekt het merendeel schande van de actie van Pagenaud.

De roep om sancties klinkt, waarbij het incident wordt gespiegeld aan eerder online wangedrag. NASCAR-coureur Bubba Wallace verloor de steun van zijn sponsoren, nadat hij zomaar opgaf tijdens een simrace, terwijl Kyle Larson alleen kwam te staan na een racistische uitspraak.

Het opzettelijk uit de wedstrijd rammen van een concurrent, ook al is het online, is een minstens zo zwaar vergrijp, zeker in sportief opzicht, zo luidt het publieke oordeel. Ook vanuit Indycar zelf komt steun voor Norris: "De overwinning was de jouwe", zo gaf Max Chilton te verstaan op Twitter. "Ik vind het heel erg dat onze sport in zo'n kwaad daglicht is komen te staan."

McLaren-CEO Zak Brown kon eveneens niet geloven wat er was gebeurd. "Dit is niet wat je van een kampioen mag verwachten." De grootste verliezer van het geheel is echter de online race-community, die juist de afgelopen weken haar beste beentje heeft voorgezet om het publiek race-vermaak te bieden, enkel om het door een enkeling terug te brengen tot niet meer dan een grap.

Bookmaker Unibet pakt opnieuw uit met een speciale Max Booster voor de GP van Spanje. Winst van Verstappen op het circuit waar hij in 2016 voor het eerste zegevierde, kan jou 50 keer je inzet opleveren!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50x jouw inzet!
Forbidden

Weddenschappen Lando Norris

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
LIVE Grand Prix van Spanje