© Force India

Nieuwsoverzicht

Racing Point Force India nieuwe naam, nul punten in WK-stand

23 aug. 2018 19:07 René Oudman 4 reacties
De kogel is door de kerk: het team dat voorheen door het leven ging als Sahara Force India heet vanaf heden Racing Point Force India. Punten heeft de renstal waarvoor Sergio Pérez en Esteban Ocon tijdens de Belgische Grand Prix uitkomen echter nog niet. Het team begint namelijk vanaf nul, alle door Force India gescoorde punten zijn in het niets verdwenen.

De stewards zijn donderdagavond op Spa-Francorchamps akkoord gegaan met de wijziging, die al de hele dag in de lucht hing. De nieuwe eigenaren van Force India hadden namelijk alle fysieke onderdelen van de stal gered danwel gekocht, maar niet de naam en het startbewijs. Na een complete dag te hebben onderhandeld kwam er kort na zevenen eindelijk duidelijkheid: de equipe die voorheen toebehoorde aan Vijay Mallya en tegenwoordig wordt besjteerd door Lawrence Stroll en consorten heet nu Racing Point Force India.

Omdat het een nieuwe inschrijving betreft begint het team vanaf nul, het 'oude' Force India is uit de WK-stand gehaald. De individueel gescoorde punten blijven behouden, dezelfde handeling als een rijder bijvoorbeeld van team wisselt (zoals Max Verstappen in 2016 zijn bij Toro Rosso gescoorde punten bovenop zijn bij Red Bull behaalde aantal mocht tellen).

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen