Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

'Racing Point polste Brabham voor gebruiksrechten naam'

Het team dat tot vorig jaar door het leven ging als Force India, heeft getracht een andere identiteit aan te nemen dan ze nu heeft. De stal waarvan Lawrence Stroll de eigenaar is, zal komend seizoenen als 'Racing Point' opereren. Dat was echter niet de bedoeling.

Gisteren (maandag) werd bekend dat Racing Point haar naam niet nogmaals mag veranderen, ondanks dat er een verzoek was ingediend. Volgens insiders wilde de stal van Stroll en consorten in het komende Formule 1-jaar de naam 'Lola' voeren.

David Brabham, zelf voormalig Formule 1-coureur, zoon van drievoudig wereldkampioen Jack Brabham en bovendien rechthebbende van de naam Brabham, weet echter iets anders te melden. De Australische enkelvoudig winnaar van de 24 uur van Le Mans beweert dat Racing Point er over na heeft gedacht om haar naam te wijzigen naar 'Brabham'. "Er was een team nieuwsgierig naar de naam Brabham", verklapt de Australiër ten overstaande van Autosport . "In het begin klinkt dat leuk, maar op een gegeven moment merk je wel dat je overtuigd moet worden. Ik keek naar Lotus en dacht 'zo hoor je dat niet te doen'. De situatie Lotus creëerde teveel verwarring en ik kon dat niet toestaan in het geval van Brabham." Brabham was van 1962 tot en met 1992 vertegenwoordigd op de Formule 1-grid. In die tijd werden er vier rijderstitels, twee constructeurstitels en 35 Grand Prix-zeges gescoord.

Viaplay
x
LIVE Reacties na derde tijd Verstappen in eerste vrije training GP China