© Force India

Nieuwsoverzicht

'Racing Point polste Brabham voor gebruiksrechten naam'

05 feb. 16:15 René Oudman 0 reacties
Het team dat tot vorig jaar door het leven ging als Force India, heeft getracht een andere identiteit aan te nemen dan ze nu heeft. De stal waarvan Lawrence Stroll de eigenaar is, zal komend seizoenen als 'Racing Point' opereren. Dat was echter niet de bedoeling.

Gisteren (maandag) werd bekend dat Racing Point haar naam niet nogmaals mag veranderen, ondanks dat er een verzoek was ingediend. Volgens insiders wilde de stal van Stroll en consorten in het komende Formule 1-jaar de naam 'Lola' voeren.

David Brabham, zelf voormalig Formule 1-coureur, zoon van drievoudig wereldkampioen Jack Brabham en bovendien rechthebbende van de naam Brabham, weet echter iets anders te melden. De Australische enkelvoudig winnaar van de 24 uur van Le Mans beweert dat Racing Point er over na heeft gedacht om haar naam te wijzigen naar 'Brabham'.

"Er was een team nieuwsgierig naar de naam Brabham", verklapt de Australiër ten overstaande van Autosport. "In het begin klinkt dat leuk, maar op een gegeven moment merk je wel dat je overtuigd moet worden. Ik keek naar Lotus en dacht 'zo hoor je dat niet te doen'. De situatie Lotus creëerde teveel verwarring en ik kon dat niet toestaan in het geval van Brabham."

Brabham was van 1962 tot en met 1992 vertegenwoordigd op de Formule 1-grid. In die tijd werden er vier rijderstitels, twee constructeurstitels en 35 Grand Prix-zeges gescoord.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen