© Force India

Nieuwsoverzicht

Racing Point-toevoeging aan Force India-naam niet voor lange termijn

24 aug. 2018 15:51 René Oudman 1 reacties
Het team dat vanaf 2008 door het leven ging als Force India, zal in de toekomst niet als 'Racing Point' door het leven gaan. Dat heeft uitvoerend directeur Otmar Szafnauer vrijdagmiddag op Spa-Francorchamps bevestigd. De toevoeging is daar slechts om afstand te nemen van de vorige eigenaren.

Force India stond officieel namelijk ingeschreven als Sahara Force India en Racing Point Force India is zodoende een andere inschrijving. De toevoeging Racing Point heeft niets van doen met de nieuwe naam die het team moet krijgen: Racing Point is de zakelijke naam van het consortium, wat onder leiding van Williams-rijder Lance Strolls vader Lawrence het team van Force India over heeft genomen.

Hoe het team wél moet gaan heten, is nog onbekend. "Gelukkig hebben we nog even de tijd om dat te bedenken", lacht de Amerikaanse Roemeen Szafnauer in de teambazenpersconferentie. Het is overigens niet nieuw dat de teamnaam Force India dreigt te verdwijnen: de vorige eigenaren (Vijay Mallya, Michiel Mol en Subrata Roy) hadden in een eerder stadium al het idee om een 'internationalere' uitstraling te verkrijgen door een andere naam aan te nemen.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen