Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Racing Point: "Windows 3.1 kon de prullenbak in na kapitaalinjectie"

Racing Point zit er in vergelijking met vorig jaar (toen het team nog Force India heette) warmpjes bij. Het geld dat Lawrence Stroll en kornuiten in het team pompen wordt goed besteed.

"We hebben de IT-apparatuur in onze fabriken volledig vernieuwd. Opeens werken we met de nieuwste versie van Windows in plaats van met Windows 3.1", roept technisch directeur Andy Green gekscherend in gesprek met onder andere Racingnews365.

Het geld wordt dus goed besteed bij Racing Point, maar de centen zijn niet in een nieuw chassis voor 2019 gepompt: "Nee, we rijden eigenlijk met hetzelfde chassis als vorig jaar, dat op enkele punten is aangepast. Ik denk ook niet dat het nodig zal zijn om het chassis voor 2019 aan te passen, maar ik zal de eerste zijn om mijn ongelijk toete geven als dat wel nodig blijkt te zijn." Terwijl Racing Point het huidige seizoen naar alle waarschijnlijk dus afwerkt met het chassis dat in grote lijnen lijkt op dat van vorig jaar, investeert het team al flink (geld en mankracht) in de auto van volgend jaar: "Dan willen we opnieuw een grote stap vooruit zetten." Met medewerking van René Oudman.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"