Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Sergio Perez

Perez vol ambities voor 2020: "Willen dichtbij de topteams komen"

Het Formule 1-team van Racing Point heeft een wisselvallig seizoen achter de rug, wat grotendeels te wijten is aan de problemen die het een jaar eerder had. Voor 2020 is de formatie echter louter positief en ambitieus. Sergio Perez mikt erop de aansluiting te vinden met de topteams.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Racing Point

Het wisselvallige jaar van Racing Point mag amper een verrassing heten, gezien de financiële situatie waarin het midden 2018 verkeerde. Het toenmalige Force India werd na een lange periode van financiële problemen overgenomen door Lawrence Stroll, die samen met zoon Lance en Sergio Perez het team nieuw leven probeert in te blazen.

Nu Racing Point zich in een fase van wederopbouw bevindt, kan het langzaam maar zeker het plan voor de toekomst beginnen uit te stippelen. De aanstaande regelwijzigingen van 2021 zullen het team daarbij een extra kans geven een sprong te maken. Perez is echter van mening dat het team zich in 2020 al een weg naar voren kan banen, zo vertelt hij in gesprek met Auto, Motor und Sport. "Het voornaamste doel is om volgend jaar als vierde te eindigen in het klassement", stelt Perez.

De Mexicaanse coureur gaat verder: "2020 moet voor Racing Point het eerste seizoen onder de nieuwe teamleiding worden waarin we echt sterk uit de bus kunnen komen. Als we in staat zijn om onze doelen met betrekking tot de ontwikkeling van de auto kunnen verwezenlijken, dan kunnen we het gevecht met de teams aan de kop van het middenveld aangaan. Het zelfvertrouwen hebben we in ieder geval."

Met het vooruitzicht dat de toekomst er zonniger uitziet voor het team, is er voor Perez geen reden om het schip te verlaten. "Het team is nu stabiel, ik hoop dat we met het totaalpakket voldoende hebben gedaan om niet alleen McLaren aan te kunnen vallen, maar ook dichtbij de topteams te kunnen komen", besluit Perez.

0 reacties

    Interview Bleekemolen wanhoopt (nog) niet