Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Racing Team Nederland en Frijns pakken wereldtitel na seizoensfinale WEC in Bahrein

We hopen allemaal dat we zondag een nieuwe zege van Max Verstappen kunnen vieren, maar op zaterdag was er al groot succes in het World Endurance Championship. In de LMP2 wordt een Nederlands feestje gevierd.

Voor aanvang van de 8 uur van Bahrein ging team WRT van onder andere Robin Frijns aan de leiding van het LMP2-kampioenschap, met dus een meer dan uitstekend uitzicht op de wereldtitel in die klasse. In de subklasse, de LMP2 Pro Am, ging Racing Team Nederland aan de leiding. Na 8 uur racen op het Bahrain International Circuit kwamen beide teams als winnaar over de finishlijn in hun klasse, wat logischerwijs inhield dat beide teams met de wereldtitel aan de haal zijn gegaan. Zowel Frijns als Giedo van der Garde, Job van Uitert en Frits van Eerd mogen zich na zaterdagavond dus wereldkampioen noemen. Gefeliciteerd.

1457063134028607493

| Jaaaa, @RacingTeamNL doet het! Tijdens de #8HBahrain wordt het kampioenschap in de Pro-AM klasse veroverd. Wat een topprestatie! Kijk live op Eurosport 2 of stream reclamevrij via discovery+ pic.twitter.com/1hFMjK8gPp — Eurosport Nederland (@Eurosport_NL) November 6, 2021

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"