© Racing Team Nederland

Nieuwsoverzicht

Racing Team Nederland is klaar voor 24 uur van Le Mans

15 jun. 2018 15:05 Jan van der Burgt 0 reacties
Racing Team Nederland staat morgen voor het tweede opeenvolgende jaar aan de start van de 24 uur van Le Mans. De dertiende startplaats in de LMP2-klasse is misschien niet helemaal waar het team op had gehoopt, maar iedereen weet dat het uiteindelijk om de race gaat.

Racing Team Nederland kwalificeert zich als dertiende in LMP2-klasse

Giedo van der Garde, door Racing Team Nederland aangetrokken om in de auto de kar te trekken, legt op de website van het team uit waarom de kwalificatie niet helemaal naar wens verliep:

"Voor de tweede van drie kwalificatiesessies paste we het een en ander aan aan de auto, maar dat pakte verkeerd uit. Voor de derde sessie hebben we de auto opnieuw omgebouwd, maar door veel ongelukken en regen wisten we niet meer dan één plekje terug te pakken."

"We staan nu pal tussen de andere Dallara-auto's, dus dat geeft aan dat we het maximale uit de auto hebben gehaald. Bovendien is de startpositie niet het allerbelangrijkste. Het gaat erom dat we een auto hebben waar we in de race mee uit de voeten kunnen."

Teamgenoot Jan Lammers doet voor de 24ste keer mee aan de 24 uur van Le Mans en schaart zich met al zijn ervaring achter Van der Garde:

"Het gaat natuurlijk om de race. Als je uit de problemen weet te blijven, komt die vanzelf naar je toe. Ik denk dat het zaak is om de nacht te overleven en dan op zondagochtend de balans op te maken."

Initiatiefnemer, hoofdsponsor en derde rijder Frits van Eerd is eigenlijk heel tevreden met het optreden van Racing Team Nederland. Dat zit hem vooral in het feit dat het team uit de  problemen is gebleven: 

"Natuurlijk hadden we wel sneller willen gaan, maar onze startpositie is prima zo. We staan toch weer wat verder naar voren dan vorig jaar en we doen niet onder voor de andere Dallara's. We hebben bovendien amper problemen gehad, dus ik kijk heel erg uit naar de race!'

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen