© Mercedes AMG F1

Nieuwsoverzicht

Racingnews365-lezers spreken: teamorders Mercedes een schande

02 okt. 2018 13:45 René Oudman 5 reacties
De betrokken coureurs hadden allemaal veel begrip voor de teamtactiek die Mercedes doorvoerde tijdens de Grand Prix van Rusland. Niet leider Valtteri Bottas, maar nummer twee Lewis Hamilton mocht de race winnen, puur omdat de Brit er beter voor staat in de strijd om het wereldkampioenschap.

Genoeg reden voor Racingnews365 om haar lezers naar hun mening te vragen. In de afgelopen dagen kon je op deze site reageren op de poll waarin werd gevraagd of de teamorder van Mercedes terecht was. Er waren drie antwoordmogelijkheden, te weten:

  • Ja, alles om Hamilton te helpen
  • Mwah, Bottas was het hele weekend sneller
  • Nee, dit is een schande voor de Formule 1

Een overgrote meerderheid van de lezers koos voor de laatste optie en noemde de teamorders van Mercedes een schande voor de Formule 1. Liefst 65 procent van de stemmers baalde van de actie van Mercedes en is van mening dat dit soort tactieken niet thuis horen in de koningsklasse van de autosport.

Achttien procent van de Racingnews365-lezers kon ergens wel een beetje begrip opbrengen voor de teamorder, waardoor Bottas de overwinning verloor. Toch houden zij er een gemengd gevoel aan over, aangezien de Fin op zaterdag de poleposition veroverde en op zondag lange tijd aan de leiding van de Grand Prix ging en eindelijk zijn eerste overwinning van 2018 leek te boeken.

Negentien procent heeft totaal geen problemen met het uitdelen van teamorders, zo blijkt uit de meest recente poll van Racingnews365. Deze lezers menen dat Mercedes er gewoonweg alles aan moet doen om Lewis Hamilton aan de wereldtitel te helpen en als het noodzaak is om Bottas daarvoor te slachtofferen, dan is het volgens hen nu eenmaal zo.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen