Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

 • Praat mee over de Formule 1;
 • Maak kans op leuke prijzen;
 • Krijg toegang tot exclusieve content;
 • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

 • Praat mee over de Formule 1;
 • Maak kans op leuke prijzen;
 • Krijg toegang tot exclusieve content;
 • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
F1-nieuws

Racingnews365-lezers spreken: teamorders Mercedes een schande

De betrokken coureurs hadden allemaal veel begrip voor de teamtactiek die Mercedes doorvoerde tijdens de Grand Prix van Rusland. Niet leider Valtteri Bottas, maar nummer twee Lewis Hamilton mocht de race winnen, puur omdat de Brit er beter voor staat in de strijd om het wereldkampioenschap.

Genoeg reden voor Racingnews365 om haar lezers naar hun mening te vragen. In de afgelopen dagen kon je op deze site reageren op de poll waarin werd gevraagd of de teamorder van Mercedes terecht was. Er waren drie antwoordmogelijkheden, te weten:

 • Ja, alles om Hamilton te helpen
 • Mwah, Bottas was het hele weekend sneller
 • Nee, dit is een schande voor de Formule 1

Een overgrote meerderheid van de lezers koos voor de laatste optie en noemde de teamorders van Mercedes een schande voor de Formule 1. Liefst 65 procent van de stemmers baalde van de actie van Mercedes en is van mening dat dit soort tactieken niet thuis horen in de koningsklasse van de autosport.

Achttien procent van de Racingnews365-lezers kon ergens wel een beetje begrip opbrengen voor de teamorder, waardoor Bottas de overwinning verloor. Toch houden zij er een gemengd gevoel aan over, aangezien de Fin op zaterdag de poleposition veroverde en op zondag lange tijd aan de leiding van de Grand Prix ging en eindelijk zijn eerste overwinning van 2018 leek te boeken.

Negentien procent heeft totaal geen problemen met het uitdelen van teamorders, zo blijkt uit de meest recente poll van Racingnews365. Deze lezers menen dat Mercedes er gewoonweg alles aan moet doen om Lewis Hamilton aan de wereldtitel te helpen en als het noodzaak is om Bottas daarvoor te slachtofferen, dan is het volgens hen nu eenmaal zo.

Forbidden

Weddenschappen Lewis Hamilton

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet
RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
Domenicali Hoogste F1-baas doet een oproep aan Ferrari na vertrek Binotto