Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Raikkonen: 'Als we willen kunnen we nog sneller'

Kimi Raikkonen sloot de laatste testdag als snelste af. Met een 1.17,2 was hij verreweg het snelste, maar de gezichten in de Ferrari pitbox waren toch wat bedrukt. Voor alsnog maakt de Fin zich echter geen zorgen.

Zoals altijd reageert Raikkonen stoïcijns op vragen van de media. Wintertesten is niet het favoriete onderdeel van de Fin, die veel liever tijdens een raceweekend het gas diep intrapt. Is de Ferrari goed genoeg voor de pole in Melbourne? " Dat zien we over twee weken wel", was het antwoord van Kimi. " Ik weet zeker dat we nog sneller kunnen als we dat willen, maar dat heeft nu geen meerwaarde. Over twee weken weet iedereen waar die staat. Tot die tijd is het alleen maar gokken, net als we deden voordat we begonnen met testen."

Raikkonen is erg tevreden over de betrouwbaarheid van de auto. Ferrari kende nagenoeg geen problemen en legde dagelijks veel ronden af. "De eerste testweek was niet goed door het slechte weer, maar we hadden een goede dag gisteren. Het gevoel in de auto was OK, maar dat is goed genoeg voor nu." " Onze auto is betrouwbaar en het gevoel is goed. Er zijn nog altijd dingen die je wil verbeteren, maar dat is ieder jaar zo. Testen maakt niet zo'n groot verschil meer als vroeger." "Racen, dat is waarvoor we er zijn." Op zondag 25 maart om 07:10 is het seizoen officieel begonnen met de Grand Prix van Australië.

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden