Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Raikkonen broodnuchter: "Zege is beter dan een tweede plaats"

Voor de eerste keer sinds eind augustus won een Ferrari-coureur de Formule 1-race, maar ditmaal was het eens niet Sebastian Vettel die zegevierde. Na 2.044 dagen droogte mocht Kimi Raikkonen eindelijk weer het hoogste treetje van het podium bestijgen.

De 39-jarige Raikkonen, de oudste coureur van het startveld van 2018, had al sinds maart 2013 niet meer gewonnen. De Fin scoorde met name in 2017 en '18 het ene na het andere podium, maar altijd kwam hij als tweede of derde over de meet. Tot vandaag. F1-zege nummer 21 is eindelijk een feit.

"Dit is het juiste weekend geweest, de wagen was ontzettend goed", kijkt Raikkonen zowaar met een glimlach terug op zijn weekend in de Verenigde Staten. "Ik had een goede start", belicht de Fin het vertrek, waarbij hij vanaf P2 polesitter Lewis Hamilton in wist te rekenen. "Pushen moest, op het eind waren de banden niet heel levendig meer, maar Max Verstappen had in feite met hetzelfde probleem te kampen." Of Raikkonen blij is met zijn 21ste Grand Prix-zege? "Winnen is natuurlijk leuker dan tweede worden. We hebben het goed gedaan, hier op het Circuit of the Americas. Bovendien hebben we een geweldig gevecht op het einde kunnen leveren, eentje die we besloten met een overwinning." De laatste keer dat Raikkonen voor Ferrari wist te winnen, was meer dan negen jaar geleden. The Iceman zegevierde in augustus 2009 voor het laatst in het rood van de Scuderia. Met overwinning nummer 21 is Raikkonen nu overigens de meest succesvolle Finse F1-coureur ooit.

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'