Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Raikkonen geïrriteerd na verhalen: 'Ik ben geen tweede rijder bij Ferrari'

Kimi Raikkonen kan zich niet vinden in de kritiek aan het adres van Ferrari. Velen vinden dat de Fin het schoothondje van Vettel is geworden.

In China werd Raikkonen slachtoffer van een zeer vreemde tactiek van Ferrari. Het team liet hem veel te lang doorrijden op versleten banden, waarmee een podiumplaats in eerste instantie om zeep werd geholpen. Er was een bizarre slotfase voor nodig om Raikkonen de derde plaats te bezorgen. De tactiek van Ferrari versterkte wederom het beeld dat Ferrari alles op alles zet om Vettel wereldkampioen te maken. Raikkonen vervult daarbij de rol van tweede coureur, hoewel de Fin daar anders over denkt. "Na een race is het altijd makkelijk om te zeggen wat er anders had gekund. Helaas beschikken we niet over de mogelijkheid om terug in de tijd te gaan en de race opnieuw te rijden." " Zelfs als je races wint blijft er ruimte voor verbetering. Ik ben alleen geïnteresseerd in het best mogelijke resultaat", laat de Fin aan Speedweek weten.

Raikkonen houdt het volle vertrouwen in het team van Ferrari en twijfelt niet aan de goede bedoelingen. De verhalen dat hij slechts tweede rijders is verwijst hij naar het rijk der fabelen. "Onze mensen hebben tijdens een race alle data voor handen en nemen op basis daarvan een beslissing. We hadden geen goede positie in China na onze pitstop, maar de derde plaats was een prima resultaat." "De strategie hangt ook af van de kwalificatiepositie en wie er tijdens de race voorop rijdt. Dat is glashelder en simpel. Zo lang als ik in de Formule 1 actief ben was dat bij ieder team hetzelfde. Helaas proberen mensen de dingen complex te maken of een eigen verhaal te maken."

Viaplay
x
GP Singapore Marko luidt Red Bull-noodklok: "Niets werkt bij Verstappen"