Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Kimi Raikkonen

Raikkonen hangt Formule 1-helm nog lang niet aan de wilgen

Kimi Raikkonen mag in oktober 40 kaarsjes uitblazen, maar weet voorlopig niet van ophouden. Als het aan de Fin ligt rijdt hij de komende jaren 'gewoon' nog in de Formule 1.

Kimi Raikkonen is met afstand de oudste coureur in de Formule 1, maar nog altijd razendsnel. Sinds zijn komst bij Alfa Romeo geniet de Fin nog meer van het racen dan bij Ferrari en dit weekend rijdt hij in Rusland zijn 307ste Grand Prix. Alleen Fernando Alons en Rubens Barrichello namen vaker deel aan een Grand Prix, maar Raikkonen weet van geen ophouden.

"Ik denk dat ik gehoopt had dat ik veel eerder zou stoppen. Ik was natuurlijk al een keer gestopt", antwoordt Raikkonen op de vraag of hij tijdens zijn debuut in 2001 verwacht had dat zijn carrière zo lang zou duren.

"Hopelijk ben ik hier nog zeker een of twee seizoenen", blikt de coureur vooruit. "Ik had vroeger al geen plan en dat heb ik nog altijd niet. Ik probeer zo goed mogelijk te presteren en zo lang ik ervan geniet wil ik blijven racen, dan zien we wel wat er gebeurt."

Trots op zijn lange carrière is de nuchtere Raikkonen niet. "Zo lang als ik op het niveau presteer dat ik voor ogen heb, dan wil ik doorgaan. Daarbij moet het racen wel een groter aandeel hebben dan alle onzin zaken er omheen. Ik heb nooit gedacht 'oh, ik heb zoveel races gedaan, het is geweldig'. Voor mij zijn de resultaten belangrijker dan alle andere statistieken."

"Misschien dat je op de dag dat je stopt en terugblikt op je carrière, dat het dan iets betekent maar op dit moment zeker niet."

Raikkonen heeft nog een contract met Alfa Romeo tot het einde van het 2020-seizoen. Dit jaar presteert de Finse coureur uitstekend en scoorde hij reeds 31 WK punten, 27 meer dan teamgenoot Antonio Giovinazzi.

Voorspel en win

Powered by

Wie wint de Grand Prix van Rusland 2019?

Speel mee en win een race-arrangement op Zandvoort t.w.v. € 325, aangeboden door viaBOVAG.nl

Speel mee

0 reacties