Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Raikkonen: "Ik ben toe aan een nieuwe uitdaging"

Kimi Raikkonen was samen met Max Verstappen de grote ster van de Grote Prijs van de Verenigde Staten. De Fin won enigszins verrassend de race, waardoor sommigen zich toch afvragen of Ferrari wel de juiste keuze heeft gemaakt.

Raikkonen mag dan bijna de 40 aantikken, snel is hij nog steeds. De Fin is blij dat hij het nog steeds in zich heeft. "Ik mag dan al wat ouder zijn, maar ik kan het nog steeds. Het voelt dan ook goed dat ik nog een paar jaar in de Formule 1 blijf," aldus Raikkonen na afloop van zijn zege in Austin.

Onlangs maakte Ferrari bekend dat het contract van Raikkonen niet wordt verlengd en dat Charles Leclerc in 2019 de teamgenoot is van Sebastian Vettel. Tot ieders verbazing betekende dit niet het vroegtijdige pensioen van Raikkonen. De wereldkampioen van 2007 tekende namelijk een contract bij Sauber, het team waarvoor hij in 2001 zijn debuut maakte in de Formule 1. Voor Raikkonen zelf een logische stap, zo liet hij aan de aanwezige pers weten. "Als coureur wil je steeds een nieuwe uitdaging en daarom ben ik ook blij met mijn keuze. De fabriek van Sauber is maar veertig minuten bij mij vandaan en dat stemt mijn familie ook erg blij." Raikkonen vindt het dan ook geen enkel probleem dat Ferrari heeft gekozen voor de jonge Leclerc. "Hoe de beslissing uitviel, maakte mij niet uit. Ik wilde alleen maar weten waar ik aan toe was. Inmiddels draai ik al lang genoeg mee in de Formule 1 om te weten dat contracten weinig voorstellen. Sommige dingen gebeuren nu eenmaal met een reden, maar het enige wat voor mij telt, is dat ik toe ben aan een nieuwe uitdaging."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi