© Ferrari

Nieuwsoverzicht

Raikkonen: 'Ik had de softs nodig om voorbij Bottas te komen'

Kimi Raikkonen werd in in China geslachtofferd om Vettel naar het podium te helpen, maar uiteindelijk stond hij daar zelf. Dat had hij zelf halverwege de race nooit verwacht.

Raikkonen had niet meer gerekend op podiumplaats

"Halverwege de race zag het er niet naar uit dat ik naar het podium zou mogen, dus deze derde plaats neem ik graag aan", zo laat Kimi Raikkonen op het podium in gesprek met Martin Brundle weten.

Raikkonen vertrok vanaf de tweede startplaats, maar zag direct Valtteri Bottas en Max Verstappen voorbij komen. Vanaf dat moment verdween het podium steeds verder uit zicht:

"Mijn start was goed, maar in de eerste bochten kwam ik vast te zitten en kwamen twee anderen me voorbij. Vervolgens was het lastig om dicht achter de anderen te blijven rijden. Dat was niet ideaal."

Raikkonen bleef van de top zes het langst buiten, waardoor hij de oprukkende Bottas even op kon houden om Sebastian Vettel daarachter weer de aansluiting te gunnen. Na zijn pitstop kwam de safety car echter naar buiten en kon hij op verser rubber weer aansluiten achter de top vier.

"Op die medium-banden ging het erg goed en kon ik uiteindelijk het gat naar Valtteri Bottas op de tweede plaats dichten. Maar ik had niet de banden om ook echt een aanval te plaatsen. Daar had ik echt de softs voor nodig gehad."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen