Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Raikkonen kritisch: 'Niemand luistert naar ons als coureurs'

Kimi Raikkonen liet zich tijdens de persconferentie voor de Grand Prix van Bahrein weer eens van zijn beste kant zien. Gevraagd naar zijn mening over Liberty Media's plannen, haalt hij zijn schouders op.

'Typisch Raikkonen', zal de journalist dan ook gedacht hebben toen hij antwoord kreeg op de vraag wat Raikkonen zou veranderen aan de Formule 1: "Wij bepalen als coureurs de regels niet. Dus waarom zou ik hier wat over zeggen? Het enige wat dan gebeurt is dat er verhalen van gemaakt gaan worden." Morgen presenteert Liberty Media de plannen voor de Formule 1 vanaf 2021. Dat onderwerp was natuurlijk tijdens de persconferentie in Bahrein een hot topic. Maar dus niet voor Kimi Raikkonen:

"Wat Liberty Media met de sport gaat doen, interesseert me eigenlijk niet zoveel. Tegen de tijd dat de regels ingevoerd worden, rijd ik waarschijnlijk niet eens meer Formule 1. Om die reden houdt het me totaal niet bezig." Raikkonen's onvermijdelijke conclusie luidde uiteindelijk: "Ik zou niets aan de Formule 1 veranderen."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"