Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Kimi Raikkonen

Raikkonen maalt niet om crash: "De rest heeft ook weinig gereden"

Kimi Raikkonen crashte tijdens de eerste vrije training op het circuit van Monza in de bandenstapels. De Fin kon zijn wagen in de beroemde Parabolica-bocht niet onder controle houden en vloog achteruit de baan af. Tijdens de tweede vrije training kwam hij later op de dag niet verder dan een veertiende plek, maar die klassering kon de Alfa Romeo-rijder weinig interesseren.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Alfa Romeo

Na afloop van de vrijdag op Monza liet Raikkonen tegenover onder andere RacingNews365 weten dat hij vooral blij was dat hij zijn wagen tijdens zijn crash nauwelijks had beschadigd: "Het waren vandaag waardeloze omstandigheden voor een vrijdag. Omdat het op het ene moment regende en op het andere moment weer droog was, konden we nauwelijks ronden rijden. Daardoor hebben we vrijdag maar weinig data kunnen verzamelen."

"Gelukkig lijkt onze wagen op het Circuit van Monza goed te presteren, want de balans van de voelde tijdens de vrije trainingen al goed aan. Dat ik qua tijden momenteel behoorlijk achteraan het veld sta, kan me niet echter boeien. Ik ben al lang blij dat ik door mijn crash niet veel kostbare tijd heb verloren en dat ik mijn bolide nauwelijks heb beschadigd. De rest van het veld heeft namelijk ook maar weinig kunnen rijden tijdens de trainingen, dus ik verwacht dat alles op zaterdag wel goed komt. Hopelijk kan ik het tijdens de kwalificatie tot de top tien schoppen", aldus de eenmalig wereldkampioen.

Voorspel en win

Wie wint de Grand Prix van Italië 2019?

Speel mee en win een Max Verstappen cap!

Speel mee

RN365 Nieuwsdossier Formule 1 GP Italië 2019

Volg hier het belangrijkste nieuws over de Italiaanse Grand Prix, de thuisrace van Ferrari.

1 reactie