Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Raikkonen: "Met een goede auto wordt Vettel wereldkampioen"

Kimi Raikkonen zal dit jaar zijn zeventiende seizoen in gaan als Formule 1-coureur. Tijdens zijn lange carrière zag de Fin al verschillende grote kampioenen voorbij komen. Eén van hen is Sebastian Vettel. De Duitser behoort wat 'The Iceman' betreft nog altijd tot de aller besten.

Kimi Raikkonen ontkomt er tijdens de persconferentie van Alfa Romeo Racing niet aan nog eens terug te blikken op zijn Ferrari-tijd als hij het liever heeft over zijn nieuwe team.

"Ik heb een prachtige tijd gehad bij Ferrari. Natuurlijk was het vervelend om te horen dat het team niet meer verder wilde met me. Na al die mooie jaren bij het team ga ik echter niks verkeerds zeggen over het team. Ik ben benieuwd hoe ze het dit jaar zullen gaan doen, het is afwachten hoe de managementverandering zal gaan uitpakken. Voor mij was het een grote verrassing dat Ferrari vorige maand afscheid nam van Maurizio Arrivabene", aldus Raikkonen tijdens het persmomentje. In Italië was er afgelopen seizoen veel kritiek op de ex-teamgenoot van Kimi, Sebastian Vettel. De wereldkampioen van 2007 sprak zich duidelijk uit over die kritiek: "Vettel is echt een fantastische coureur. Wanneer Ferrari hem dit jaar een auto geeft waarmee hij kan winnen, dan ben ik ervan overtuigd dat hij wereldkampioen wordt. Het hangt simpelweg af van het feit of de auto goed genoeg is." Met medewerking van Aaron Deckers.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"